Kaj pravite na tale računalnik?
Nisem vedela,da ima over net svojo spletno trgovino, za računalnike.
Iščem namreč kakšen rabljen računalnik za sina, vendar bi
moral biti zmogljivosti,da nanj lahko igra tudi Harryja Potterja in podobno.
Pojma nimam kakšno zmogljivost bi moral imeti.
Monitorja in tipkovnice,z miško vred ne potrebujem.Vse to ima že pri
starem.Fant je pač zrastel in želi igrati malo boljše igrice,mojega
računalnika mu pa ne dam.
Cena naj bi se vrtela od cca 30-40.000 Sit.
Bi se kaj primernega našlo?
Hvala!
Draga Kokla, pri igricah je vse relativno. Vprašanje je, kaj so zanj ‘malo boljše’ igre. Starši so presenečeni, da je računalnik za sodobne igrice običajno bistveno dražji od najboljšega, ki ga imamo na mizi ‘ta stari’. Ampak tako pač je. Skoraj ne poznam več mulčka, ki bi bil zadovoljen z računalnikom za 30 do 40 tisočakov, razen morda tistih, ki še niso ‘okusili’ zmogljivejšega in novih, zahtevnejših igre.
Res pa je tudi, da so te sodobne igre bolj ali manj nepotrebne in se jih otroci kmalu naveličajo. Hitro je tu prva ljubezen, in za špil zmanjkuje časa… Tako kakšne velike investicije zgolj zaradi neke igre, ki si jo nekdo zabije v glavo, po moje niso smiselne. Bolj pametno je kakšen tolar več odšteti v kakovosten monitor, dobro miško in tipkovnico, ter ergonomsko ustrezno mizo, kjer bo nadebudnež preživel veliko svojega časa – ob igri in pri študiju. Žal pa prav temu starši namenjajo najmanj pozornosti.
No ja, mal švoh je za današnji čas, se ti ne zdi Primož? Običajno strankam, ki želijo čim cenejši računalnik, svetujem takega po ceni od 100.000 – 110.000. Niso sicer dosti boljši od tega, pa vendar… Cene kar hitro padajo in ni dobro kupovat na hitrico, včasih čez cesto dobiš boljšo opremo za manj fičnikov.
Tudi jaz svetujem za 120 – 150.000 , ampak sem videl, koliko si jih ne more privoščiti, pa sem naročil, najs estavijo enega za 80-90.ooo jasno, da niso ne vem kako dobri, ampak lahko igraš kar nekaj igric, med njimi tudi harypoterja pa še kakšno bolj močno in takoj dobiš najmanj 2 letno garancijo. je pa res, da bo sčasoma tudi ta premajhen, tako kot si rekel, za igrice so ponavadi najdražji.
Zanimivo, koliko si jih takega računalnika ne more privoščiti. Zato pa je cena tako nizka in komponente pač izbrane vsaj za 3 leta.
Primož
Ni ravno naša trgovina, smo pa šli v trgovino z nekim partnerjem in od vsakega nakupa, nam bodo namenili procente za MON
primož
Forum je zaprt za komentiranje.