trojček – T-2
Pri T-2 sem naročila kabelsko TV, internet 1mb/1mb. Zdaj me pa zanima, koliko bo za vse troje mesečni znesek plačila. Telefona pri Telekomu nimam.
Če seštejem posamezne cene po ceniku, me naročnine pridejo 7.000 SIT/mesec. Kako je s tem v realnosti?
Tisti, ki imate kabelsko T-2 – imate kakšne motnje? Kot je npr. “kockasta” slika, zamrznitev slike?
lp
Verjetno si naročila optično povezavo, ali res klasično kabelsko?
Slabo računaš: to znese točno 7 Prešernov in pol. K temu prištej še ceno pogovorov, ki bo odvisna, od tega kolikšna klepetulja si. Kako je s tem v realnosti boš kmalu spoznala. Slika naj bi bila kristalno čista, vsaj pri večini je taka, kako bo pri tebi, boš najlaže sama ocenila. Včasih je baje slika res malce kockasta zaradi motenj, gre pač prek neta, kaj hočemo 🙂 Maš pa zato nekaj vročih Švedinj za možega gor, hehe.
Lahko računaš, da ti kdaj pa kdaj tudi telefon ne bo delal, ampak zakaj imamo pa mobitele, torej to ne bo huda ovira. Podobno prihaja do motenj tudi pri drugih ponudnikih internetne telefonije in TV.
Skratka, moje dosedanje izkušnje so doslej ocenjene s 4-5, lahko pa bo že jutri drugače.
Cenovno pa zagotovo šišajo vse druge providerje, vsaj zasedaj. Veliko užitkov pri klepetu s kolegicami, ki imajo T2 telefonijo, s Švedinjami bo itak mož zaposlen, ko boš ti klepetala.
Pa oglasi se, ko bosta priklopljena, da spoznamo še tvoje ocene, velja?
lp Tajfun
Sem že priklopljena, 3 tedne, samo računa še nisem dobila. In sem včeraj brskala tle po forumu in zasledila, da če nimaš Telekomovega telefona, pa naročnina za internet pride 5.000.
Ja, sem vidla, da sem prvič napisala napačni skupni znesek. To, da če bom velika klepetulja, mi je pa jasno, da se znesek pol poveča:)))
TV zaenkrat skoraj ni mogoče gledat, ker gredo vsako minuto al pa še bolj pogosto kocke čez ekran. Zdaj so obljubili, da bodo zamenjali modem v roku enega tedna.
Zanima me samo tko, na splošno, kakšna slika se mi obeta za naprej. Ker nekateri razlagajo, da jim Telekom da premajhen pretok.
Povezava ne vem, kakšna je, vem pa, da sem od pošte oddaljena cca 1 km, kar je, se mi zdi, pogoj za optično povezavo.
Ne vem. Upam na najboljše:)))
No, sedaj si dodala, da imaš povezavo po telekomovih žičkah, jasno – tu ne igra vloga, ali si njihov naročnik ali ne – temveč, da nimaš optike in boš koristila njihove žice. Torej, pravilno ugotavljaš, bo net stal 5 Prešernov (še slab mesec, potem adijo Prešerni).
Kako bodo rešili sliko, pa ne vem – lep sprejem, ki sem ga omenjal, se nanaša namreč na optično povezavo s T2. No, tudi moj sosed, ki je priključek po tel. žicah, je zelo zadovoljen s sliko – res pa je od centrale oddaljen 50 m.
Boš videla, kaj bodo poštimali, morda bo drugi modem pokazal tudi boljši sprejem programov.
kaj pa je pogoj za optiko?
a mogoče od njih lahko zahtevam namest žične optično povezavo? Na podlagi česa?
Ker na njihovi spletni strani nisem nikjer zasledila, da obstajata dve opciji. Za 5 čukov grem pa že skoraj lahko k siolu al pa še kam.
Sem šla zdajle prebrat vse njihove pogoje, cenike – nikjer niti besedice o tej razliki v ceni. Če jo najdeš ti, mi prosim, sporoči.
Mislim, da bo komunikacija še pestra.
odvisno od kje si,kje stanuješ?Kakor sem zasledil imajo optiko v Kranju,del Ljubljanje in pa Kopru.Malo poglej na njihovih straneh ,mislim da pa je cena optičnega prilkjučka ista kot pa na navadni parici(bakreni telefonski žici).Lahko pa tud povprašaš na njihovem Help desku 0590 000000.Poglej to stran:
mogoče pa je dobro tudi da si pogledaš njihov forum
Forum je zaprt za komentiranje.