Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija USB ključ izgubljeni podatki?

USB ključ izgubljeni podatki?

Nov USB ključ mi je včeraj še lepo delal (tako doma kot na računalniku na faksu). Danes sem shranila nanj še nekaj podatkov (na faksu). Sedaj pa sem hotela te podatke odpreti na mojem računalniku (doma). Sigurno nisem nič zbrisala. Podatkov pa nikjer. Če v raziskovalcu kliknem na H disk (se pravi na ključ) mi napiše:
Disk v pogonu H ni formatiran. Ali ga želite formatirati sedaj?
Če kliknem na lastnosti ključa pa mi napiše, da ima 0MB praznega in ravno toliko zasedenega prostora. Če hočem gor shraniti podatke, me spet opozori, da ga je potrebno formatirati.
Ključ je bolj kot ne nov. Do sedaj je vse lepo delalo. Brisala nisem še nič. Sformatirala ga še nisem nikoli. Velik je 1GB. Računalnik sem že ugasnila, ključ vtaknila v drugo vtičnico… še vedno isti rezultat. Ostale zadeve z USB priključkom normalno delujejo (printer, fotoaparat, eksterni disk). Imam Win XP.
Kam so izginili podatki? Kako jih priklicati? Ali so izgubljeni? Jaz jih nujno rabim pa jih ne dobim.

Poizkusi z naslednjimi programčki:

R-Studio, EeasyRecovery, GetDataBack

Priporočam pa GetDataBack je po mojem najzanesljivejši.

Povej kaj si delala, da ključka ne prepozna več ??

Ali si ga samo iztaknila iz računalnika, ali si kliknila na ikonco, ter
uporabila pravilen postopek ???

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Računalnik sem prižgala, vtaknila noter ključ, se je pokazala ikonca, da ga je zaznalo, potem pa nič več. V raziskovalcu je kazalo, da je prazen.
Na faksu pa sem ga iz računalnika iztaknila tako kot običajno. Po končanem delu. Vedno ga tako dam ven pa nikoli ni bilo problemov. Vedno tudi počakam, da neha delati, shranjevati. A to ni OK?

Ne ni pravilno in mislim, da je ravno to problem pri tebi.
Pravilen način je, da moraš klikniti na tisto zeleno ikonco in potem
usb napravo pravilno zaustaviti..

si že poizkusila ključek v kakšen drugem računalu ??

Na faksu na računalniku ni bilo težav. Težave so se pojavile sedaj doma.
Se pravi, da moram vedno pred iztikanjem klikniti na tisto ikonco? Tega pa res nisem vedela.

Se pravi, da moram vedno pred iztikanjem klikniti na tisto ikonco

Da – pa ne pusti se prepričati v nasprotno…

Hvala,
bom za naslednjič vedela. Brez uporabe tiste ikonce sem ugašala tudi eksterni disk pa fotoaparat…

Tudi na drugem računalniku ne dela.
Še huje, zdaj sem ga poskusila sformatirati pa tudi ne gre. Vedno mi napiše, da windowsi niso mogli dokončati formatiranja?
Zakaj imam občutek, da je s tem ključem nekaj narobe?

Včasih pomaga, če na ključku zbrišeš particijo, napraviš novo – potem naj bi se dal formatirat. Ne vrzi ga prehitro v smeti. Lahko je seveda tudi kaj narobe z njim, v tem primeru ga reklamiraj, če je še šansa.
Žal noben medij ni popolnoma zanesljiv, danes podatke imaš, čez nekaj sekund pa adijo. Zato so za pomembne dokumente, v katere je vloženih veliko ur dela, nujne večkratne varnostne kopije na različnih medijih.

Kako pa se zbriše particijo in naredi novo?
Ključ je pa drugače še skoraj nov tako, da je še v garanciji.
K sreči se imela podatke še na disku.

Potem je najbolje, da zahtevaš zamenjavo, pa naj sami poskušajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close