Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kazenska ovadba zoper lastnike spletne strani !!!

Kazenska ovadba zoper lastnike spletne strani !!!

Čeravno ne spada pod računalništvo, bom kar semkaj prepisal, bolj kot
ne sao in zgolj zato – v ravnanje in znanje..

Dr. Goran Klemenčič, profesor na fakulteti za policijske in varnostne vede, je včeraj zaradi suma kaznivega dejanja zbujanja sovraštva (300.člen KZ) proti Romom, ki se je pojavilo na spletnih forumih, pri ljubljanskem tožilstvu vložil kazensko ovadbo.

Na spletu je po naklučju zasledil dve spletni strani z vsebino sovražnega govora proti Romom:

in

Med sporočili na forumu prve navedene strani se med drugim nahajajo tudi naslednji vnosi (citirano po izvirniku):

– ljudje, kako ne razumete, da so cigani živali, niso ljudje, kot mi. Trenutno so največji problem v državi, vprašanje na katero težko odgovori sam jeličič, ki menim, da je edini, ki bi se znal lotiti in najbrž tudi izpeljati problem. Če država ne bo znala najti načina kako se ciganov, rešiti, znebiti, izseliti, umiriti, kar po vsej verjetnosti ne bo, bomo cigane enostavno pobili mi, cigane v slo, bibilo potrebno zapret v posebne “ciganske zapore” jim onemogočiti razmnoževanje in počakati na njihovo izumrtje. Cigan mora umreti.

– se strinjam z anticiganistom – pobit vse cigane, ki so v sloveniji sploh pa vse člane družine strojan, najbol da začnemo holokaust nad cigani, pa jih iztrebimo k prej ne bo miru.

– Cigan je ŽIVAL!!! Žival je, in žival bo ostal…..Kaj nam to pove??? Da nas reši samo genocid! Če bi bil Hitler bi dal najprej pobiti Živali (cigane)

Omenjene izjave, kot piše v Dnevniku, 25.11.2006 (vir)….izbrane so zgolj nekatere – po njegovem mnenju nedvoumno predstavljajo znake kaznivega dejanja po členu 300 JZ, tako v delu, ki inkriminira razpihovanje sovraštvo nestrpnost…..

————————————————————————————————-

Počasi se tudi nam najbrž bližajo časi, ko bo potrebno paziti kaj kdo pisari, ali pa če hočete “blebeta” na internetu….

Lahko sicer kaj napišete v odgovor, ampak samo na to temo, ne pa kdo
se kam vrača – kdo je kdo in podobno, ker bom neprimerne stvari
enostavno brisal..

ps. meni se kazenska ovadba zdi enostavno pravilna!!

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Nekdo – predno odpišeš – prosim preberi kaj sem napisal.
To je računalniški forum.
Moje pisanje je bio namenjeno temu – kar piše zgoraj.

Besedilo brisal/popravil

Klemenxx

Vse lepo in prav. Svoboda govora, izražanja itd… vendar vse do neke meje. En red, kultura in meja okusnega, oz. sprejemljivega pa morajo bit – tudi na internetu!

Nekateri si pač dovolijo too much…

Razumem, piše se lahko le to, .Hvala!

Tekst (zopet) popravil/brisal

Klemenxx

ps. v življenju nisem maral anonimk –

tole tukaj je Računalniški forum – s tem kar sem zgoraj prepisal sem samo
želel opomniti uporabnike Foruma – Računalništvo – naj bodo previdni
kaj delajo/pišejo na internetu.

Z trenutnimi političnimi dogodki forum Računalništvo nima nič.

Če tako rad objavljaš svoje anonimno pismo ga pač objavi na zato ustreznem
forumu na MON-u, tukaj te pa prosim da ne smetiš brez veze..

Prijazen pozdrav,

Klemenxx

He, me zanima, če boš vso noč buden…
Slovenčki sm(m)o pač hlapčki.

Sovražni govor je seveda dosti nevarnejši kot kol po glavi do nezavesti, ne???

Dobro jutro ti želim,

saj sem vedel, da boš pisaril, pa veš zakaj, ker
mislim da si ti resno dežuren ponoči.
Jaz sem pa mirno spal…..

Po nekaterih indicih sodeč, smatram da si navaden provokator – oz. ti je
to služba – torej naj ti bo – dosegel si svoje.

Post bo zaklenjen.

Lepo se imej in lepo dežuraj.

Klemenxx

ps. pa še nekaj moraš vedeti – da sem jaz računalniško pismen – še kar

Malce sem nazaj odprl tole nit, kaj se lahko zgodi in kakšne so
lahko posledice, če mislimo, da smo na internetu varni…
Pa ne glede na to kakšen IP naslov imamo – vse se najde (če se
hoče).

Komentarje, ki bodo odstopali od teme, bom lepo pobrisal..

Klemenxx

Na kratko povzeto po časopisu Dnevnik

Policist ob službo zaradi medmrežnih neslanosti
Policist iz Središča ob Dravi je iz službe pošiljal nestrpne komentarje v spletni forum časnika Večer

četrtek, 30.11.2006
Tekst: Tomaž Klipšteter

MARIBOR – Predlani se je v neprijetnem kazenskem postopku znašel Pomurec, ker je na svetovnem spletu grozil Georgeu Bushu, podobna usoda pa bo doletela tudi prleškega policista, ki je v spletnem forumu časnika Večer pisal neslanosti o slovenskem premieru in je zato ostal brez službe.

Evo, smo ze tam… (grem takoj gledat, kaj sem napisala o najboljsem in najpametnejsem Ljubljenem vodji pod svojimi standardnimi in nestandardnimi nicki, potem pa kar z rjuhco in dekco na Povsetovo).

Na osnovi cesa so ga pravzaprav phuknili iz sluzbe?

lp, proxima

Zakaj so ga suspendirali – poglej in preberi celoten članek, mislim da
noter lepo piše zakaj in seveda tudi približno kako so ga dobili..

sicer imam zadnje čase občutek, da ljudje na netu sploh ne znajo
uporabiti osnovne varnosti – če že blebetajo neumnosti..

Jaz recimo včasih pred zagonom jezika (prstov) vključim možgane,
ker sem se pred kakim letom nazaj prav pošteno opekel – vendar se
tolažim z mislijo, da ima palica dva konca…

Hja, to je popoln revival clena 133, kar se mene tice.

Se zlasti v luci tega, da se na internetnih forumih dnevno izlije toliko gnojnice, da zelo tezko razumem, kako so od vseh prostakov nasli ravno to relativno nedolzno izjavo nekega kifeljca.

Kakor je rekel Mulder iz X-fileov, because you’re paranoic doesn’t mean that they’re not out there to get you.

lp, proxima

Kako so dobili policaja – jaz pojma nimam, kdo kje kdaj zakaj ..se mi
tudi sanja ne…

Drugače ja – določeni stavki iz X-Files se v naši preljubi državici prav lepo
v praksi udejanjajo..

Sicer smo pa v demokraciji… kajneda………………………………………….

On the second thought, tle sploh celega kupa stvari ne stekam.

Prvic, kako mora biti taka stvar v direktoriju Novice/(Ne)Verjetno, skupaj s tistimi bebavimi zuri z Naomi Campbell in marsovskimi zabami , namesto v kroniki – ce ze ne v notranjepoliticni rubriki.

Drugic, a je bil to edini pismen policaj na tisti policijski postaji – al kako so ga potem sploh lahko identificirali? Al ima mogoce vsak svoj racunalnik – kar tudi tezko verjamem.

Ah, ja.

Ustavite zemlju, silazim.

Vprašanje, ali je šlo zgolj za relativno nedolžno izjavo, zlasti še, ker je bil policist. Ni prvi, ki je odletel.

Joj, proxima, ne bodi naivna. Kaj ne gledaš ameriških krimičev? To pa res ni težko ugotoviti… Bržkone ni samo enkrat sodeloval na forumu. Pogledaš enkrat dvakrat na uro, kdo je bil v službi takrat, pa smo hitro skupaj :))) Prav gotovo je bil tako presenečen, da je še tajiti pozabil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close