Oh, a Vista? :)
mal me je firbec matral, saj veste, kako je s tem… človek enostavno ne zdrži, da ne bi probal nove pridobitve velikega Billa.
Gremo! Akcija! Instalacija sorazmerno hitra in brez zapletov, lepo vodena, ponuja potrebne izbire. Dela dan ali celo dva brez težav, novi IE kar luškan, vizuelni učinki sprejemljivi, nekaj novega pač. Podobno kot nova verzija BS Playerja. Potem nekaj mrkne in zašteka. Koknem reset tipko…. Hja, sedaj se je pa začel šmorn. Prečekira diske in javi, da nečesa ne mora izvesti. Nato reset na reset. Popravilo nove Vistice kao da uspe, nakar spet reset na reset.
No, sem si rekel: “Vistica, kaj pa je tebe treba bilo!?” Ob Visti sem takoj dobil asociacije na 64bitne XP-je: ne dela to, ne dela ono, driverji niso poprti, ta antivirusni program ne dela na Visti in podobne kalvarijo, ki neveščega uporabnika hitro spravijo v težave ali slabo voljo.
Me prav zanima, kako se bodo na začetku znašli uporabniki z orodno vrstico novega Worda 2007 :))) No, saj imamo tale forum, pa bomo kaj vprašali, a ne?
Poduk: Hiti počasi! Prav nobene potrebe ni, da prehitro zamenjate svoje XP-je za Visto. Menim, da zna biti marsikdo razočaran. Tudi 64bitne verzije XP so, kot sem slišal, pri večini letele z diskov.
Vse skupaj je en velik nateg uporabnikov računalništva. Jasno, prodajalci strojne in programske opreme ter izvajalci rač. izobraževanj mi ne bodo pritrdili…. ampak tako pač je.
Katero verzijo pa si uporabljal/testiral… No, tudi mene niso ne vem kaj navdušili. Res da je grafični vmesnik lepši, dela vse malo hitreje, tudi inštalacija je potekala dokaj hitro, ampak so tudi slabe strani. Če hočeš inštalirati kaj, te 100 x vpraša zaradi varnosti, da je že kar malo preveč komplicirano vse skupaj, vse je nekam razmetano (mogoče se bo potrebno malo navaditi), določeni programi ne delajo v njih, ni driver-jev… Tako da je Vista kar hitro romala iz diska in nazaj stari dobri XP-ji… Mislim da jih bom/o uporabljal še kar nekaj časa, vsaj dokler bo podpora za njih (popravki – upam da še kar nekaj časa, saj morajo izdati še SP3)…
Glede Office 2007 pa moram rečt, da mi ta vrstica ni kaj preveč všeč (ti preveč placa vzame). Tako da bojo 2003 še kar nekaj časa v delovanju…
Lp, Max
Ja, tudi osebno imam povsem podobne izkušnje. Inštalacija je bila super, nato pa se je pričelo… No, zelo hitro so bili zopet XPji gor.
Tudi “neurejenost” bo povzročala težave, saj sem rabil preveč časa, da sem sploh kaj dobil – pa nisem niti približno začetnik. Osebno mislim, da ljudje ne bodo najbolj sprejeli Viste, saj je preveč požrešna, razmetana, hroščasta,… Vsaj osebno še kar nekaj let nimam namena menjat svojega PCja, še posebej pa ne zaradi Viste. Saj so še alternative…
No, meni Vista ni všeč!
Forum je zaprt za komentiranje.