Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Iz CD na rač. in naprej v mp3 ?

Iz CD na rač. in naprej v mp3 ?

Imam polno CD-jev z muziko (audio) in bi jih rada spravila na računalnik in nato na mp3. Ker sem še bolj na majavih nogah kar se tega tiče imam nekaj vprašanj:

1. Ali pomeni ”rip” to, da avdio pretvorim v mp3, ali ne (Windovs Media Player)?
2. Kako vem v katerem fomatu je muzika, kje pogledam?
3. Ko dam CD gor mi ne izpiše naslov skladbe in izvajalca, samo Track 1,…, bi pa rada to videla, kako?

Prosim za pomoč

Pozdrav

> Imam polno CD-jev z muziko (audio) in bi jih rada spravila na računalnik in nato na mp3.
Glasbo spraviš na računalnik DIREKT s CDja z ripanjem – ta ti jo pretvori v mp3.

> 1. Ali pomeni ”rip” to, da avdio pretvorim v mp3
Da

> 2. Kako vem v katerem fomatu je muzika, kje pogledam?
Glasba na audio CDjih je v .cda formatu.

> 3. Ko dam CD gor mi ne izpiše naslov skladbe in izvajalca, samo Track 1,…,
To je čisto normalno za CDje, ki zo zapisani kot audio CDji, oz. v .cda formatu. 😉

Tnx, ampak tistim legalnim CD-jem se pa izpiše. Sem ročno vnašala naslove, pa je zamudno. Je kaka druga opcija?

Uporabi funkcijo Import Internet Database…, oziroma daj Save Tracks… (da pretvoriš v mp3…) in ko te vpraša, če hočeš informacije o CD-ju dobiti iz tega Database, daj DA. Še prej pa ga update-i preko neta (Import…).

Lp, Max

O doma posnetih diskih v CDDB bazah sigurno ne bo našla podatkov, tu je edina rešitev ta, da je cd posnet c cd-textom in da ga zna brat tudi predvajalnik.

Ripanje pomeni kopiranje vsebine iz enega medija na drugega(ponavadi cd/dvd na trdi disk), pretvorba v mp3 pa je kompresiranje oz. pretvorba audio podatkov iz enega formata v drugega.

Muzika na audio cdju je vedno v 16-bit PCM 44.1 kHz formatu, cda je le majčkena datoteka, oz. bljižnica v kateri piše kje na cdju se komad začne in konča.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close