odstranitev programa
Z načinom start-vsi programi… sem odstranil preizkusno (še v trajanju) antivir. programa, vendar pa so očitno še nekje neodstranjene datoteke, ki jih na običajen način ni mogoče izbrisati.
Verjetno mi zato ne nala sletnih strani… in so potrebna resetiranja.
Prosim za pomoč!!
Hvala, mi je uspelo!
Malo sem prebrskal po arhivu tukaj, pa sem šel v safe mode in obnovitev sistema. Za zdaj je ok.
Uporabljal sem C cleaner in ADaware in počistil stvari, virusa tudi zagotovo ni.
Mislim da ste med seboj motila in štekala Bit.deffender in NOd.
Če bo še kaj pa bom vprašal tu.
Hvala!
Redko priporočamo hkratno uporabo več AV programov, saj to povzroča včasih navidezne ali lažne alarme, lahko tudi bistveno upočasni delovanje računalnika. Nekateri programi so dokaj požrešni in so zato manj primerni za malo starejše računalnike, mednje uvrščamo npr. vse verzije Nortonovih aplikacij, zlasti še tiste s požarnim zidom, Bitdefender, TrendMicro in podobnih. Za starejše mašince povsem zadošča Antivir, NOD32 in starejše verzije McAffeeja. Vsi novejši paketi, ki vsebujejo Internet Security bistveno bremzajo in se jih na starih mašinah raje izogibajte, razen če hočete z njimi le očistiti viruse in jih potem zamenjate z manj zahtevnim programom.
Tudi razni shareware programi, ki se kar sami ponujajo prek spletnih strani, z namenom, da boste zaščitili računalnik, so lahko problem, saj včasih posegajo v register in Windowsi po njihovi uporabi in nestrokovnem čiščenju ne bodo več brezhibni. Nekateri radi namestijo po 2, 3 ali cele več takih jajc na računalnik, potem pa preklinjajo, zakaj jim vse po vrsti šteka.
Naredite si obnovitveno točko, preden se lotite popravljanja zadev, tako bo manj boleč povratek na zgodnejši čas, ko so Winsi še lepo tekli.
Medtem ko številni mladi uporabniki znajo hitro poiskati na p2p programih najnovejše igre in filme ter cracke zanje, se ne znajdejo niti toliko, da bi si poiskali ali kupili (saj ni drag) npr. program Acronis Trueimage, s katerim si hitro lahko izdelajo image zagonske particije z Winsi in vsemi programi vred. Restore je napravljen v nekaj minutkah – in čarunalnik bo delal tako kot tedaj, ko ste napravili image.
Seveda morate že pred izdelavo slike zagonske particije premestiti mapo Moji dokumenti na drug disk ali particijo, npr. D, prav tako tudi pošte in vse mape, v katerih morda shranjujete nove datoteke, pa priljubljene in še kaj… Ob obnovitvi zagonske particije, jih namreč ne boste več našli na particiji C, saj bo točno taka kot na dan izdelave slike.
Forum je zaprt za komentiranje.