internet ?
Rada bi si uredila internet, vendar imamo v hiši ISDN (dve telefonski številki).Na enem telefonskem priključku že imajo sosedje SIOLOV Internet.
Sedaj se pa pojavijo problemi.Kogar koli od ponudnikov vprašam o dostopnosti do interneta mi rečejo, da mora sosed tudi na drugega ponudnika. Dobila pa sem informacijo, da lahko potegnem kabelj od sosedovega modema in imam SIOLOV internet, ter da si potem stroške interneta deliva. Zanima me, če bi to res delovalo.Ali je potem pomembno kakšen računalnik si nabavim, močnejšega kot ga imajo sosedje ali enako močnega?Ali mora sosed tudi kaj spremeniti pri siolu.? (smo dvostanovanjska hiša).
Upam, da sem bila dovolj jasna glede mojih vprašanj.
Hvala in lep pozdrav !
Ana Mari
Lahko potegneš kabel do modema ali routerja, lahko si omislite brezžično povezavo če razmere to dopuščajo. Kakšen računalnik ima sosed in kakšnega boš imela ti je vseeno. Bolj pomembno je kaj kdo počne na netu.
Če bo sosed “na polno” tankal datoteke z kakimi P2P programi, bo zate ostalo malo bandwitha in seveda obratno.
Če se dajo stvari med vami normalno pomenit, potem je to vsekakor opcija, drugače… Kdo pa je sploh lastnik tel priključka??
Forum je zaprt za komentiranje.