Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija še ena o muli, ki noče vsega prenest

še ena o muli, ki noče vsega prenest

Prenašal sem si eno video zadevo – je dobro kazalo, zdaj pa se je ustavil. Manjka mu še borih 9MB, a manjkajočega dela nikjer več ne najde – noben vir ga nima. Čakam že dober mesec, pa se ne pojavi. Pa me zanima ali obstaja kakšna možnost, da bi se dalo prenešeno združiti – tisti košček bi pač manjkal?

Mislima da ne. Lahko pa probaš še na kakšnem drugem strežniku (prenos daj na stop, se odjavi iz sedanjega strežnika in se priklopi na novega/drugega in spet zaženi prenos).

Lp, Max

To sem že poskušal… bom pa šel sistematično od strežnika do strežnika, pa bom videl. Očitno mi kaj drugega ne prestane. 🙁

Max, še nekaj – koliko časa pa je smiselno čakati na enem strežniku, da lahko koliko toliko zanesljivo sklepam, da virov nima?

Ja, to tudi mene zanima.. Pa le nisem edini nevednež 🙂

Svetujem ti, da se sploh ne priklopiš na strežnik in bo mula sama poiskala
manjkajoči del. Strežniki nimajo datotek ampak samo sezname datotek,
ki jih imajo uporabniki povezani s tem strežnikom.
Glede čakanja, čakate lahko tudi celo leto, če ima določeno datoteko
samo eden in ta ne uključi PC-ja ali zažene mule, nič ni tu na rezervi
vse ja odvisno od nas, a vi vsi zaženete mulo četudi nimate nič za dol vlečt
bi pa omogočili drugim, da od vas dol vlečejo.

LP

Če si čakal že tako dolgo in nič, potem je škoda časa in probaj iskati kje drugje… So tudi slabe lastnosti vsega tega, žal.

Lp, Max

Na hitro malo o eDonkey protokolu, ki ga uporablja mula, da bomo vidli, kaj se sploh dogaja za vsem skupaj…

Kot je že pepo povedal serverji imajo v svojih bazah le podatke o klientih(juzerjih) in datotekah, ki jih klienti priključeni na ta server dajejo na razpolago.

Klient se poveže na 1 server preko TCP povezave, mu pošlje seznam datotek ki jih želi in seznam datotek ki jih ponuja. Server mu dodeli ID in vrne nazaj podatke o klientih, ki imajo njegove datoteke(viri/sources). Ta server se uporablja tudi za primarno iskanje datotek(datoteke pa lahko iščeš tudi po vseh serverjih v listi serverjev).

Ko je število virov za neko datoteko majhno(nastavitve na klientu) se klient preko UDP povezav povezuje z vsemi ostalimi serverji v listi in na njih išče vire za datoteko.

Zato je skoraj nepomembno na kater server si priklopljen (razen za tisto primarno iskanje). Večina klientov pri datoteki tudi izpiše, kdaj je bila v omrežju videna zadnja celotna verzija datoteke.

Glede nepopolne datoteke pa…
Če datoteka ni stisnjena(zip,rar,…) potem ponavadi lahko tako datoteko sestaviš in ponucaš kar pač imaš. Če je datoteka stisnjena in je notri le ena datoteka, potem žal ne moreš nič. Če je notri več datotek, potem ponavadi spet lahko dobiš ven vsaj tisto, kar je do manjkajočega dela.

hmmm hvala za to razlago – je marsikaj še bolj jasno.

Kar se tiče datoteke za katero sprašujem – ne gre za zazipano datoteko, ampak za video posnetek v formatu avi – ena datoteka. V temp. mapi je seveda cel kup delčkov, ki jih je do zdaj že potegnil dol. Delček, ki manjka, je na tistem baru, kjer kaže prenose, skupaj – toraj očitno gre za en del datoteke. Če te prav razumem, bi se dalo ponucat dol potegnjene delčke. Ampak ti niso v avi formatu, ampak nek drug format. Kako pa se to združi in spravi v normalni format – to me zanima, če je to sploh mogoče.

Klient datoteko le “razreže” na posamezne koščke, nič pa ne spreminja formata datoteke. Torej če sedaj ni avi, potem tudi po sestavljanju ne bo avi.
A imaš v temp mapi od mule notri datoteke 001.part, 002.part,… ali imaš v mapi za vsak download še svojo mapo in potem notri te part datoteke?

Ja, v temp so samo datoteke part (kolikor se spomnim je vedno bilo samo to in nič drugega – tudi ko sem že prej kaj vlekel). Kakoršnihkoli drugih map ni nikjer. Niti v temp niti kje drugje v mulini mapi.

Zdajle se rahlo ne znajdem več. Predogled omenjene datoteke je možen – zažene se v bs playerju in jo prepozna kot avi datoteko in nekaj časa tudi normalno predvaja, iz česar sklepam, da je to, kar je potegnil do zdaj, ok.
Vendar delčkov te datoteke ne najdem nikjer v mulini mapi. Kot sem že napisal – v temp so samo te part datoteke, kaj drugega ni. Kje bi naj bile te mape, o katerih govoriš?

Če nimaš map in le tiste .part datoteke, potem ti mula sploh ne razdeljuje na koščke ampak ti spravlja v eno datoteko. Datoteko le preimenuj(npr. 001.part –> film.avi). Ta film sicer verjetno ne boš mogel predvajati v WMP, očitno pa ga BS zna, ali pa še bolje VLC.

Lahko pa tudi “popraviš” film z VirtualDub in bo potem normalno deloval tudi v WMP, delal pa bo tudi pomik naprej in nazaj.

BINGO! Hvala hmmm! Dobra finta, ki deluje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close