BBS
bbs-ji so že preživela zadeva in dandanes tega skoraj nihče več ne uporablja.
No ja po pravici – uporabljajo jih radioamaterji, pa še kakšna manjša skupina
Obilajno je bilo takole:
– lahko si puščal off-line sporočila (neke vrste news skupine)
– lahko si naredil upload/download datoteke
– seveda urejal svoj profil
– imel on-line pogovor ???
pa še kakšne malenkosti.
Sama programska oprema je bila v Ansi grafiki…
Kaj te pa še zanima ??
Predvsem ne zanima, ali ali sistem deluje podobno kot P2P programi. Torej, ali uporabnik BBS, pri iskanju neke datoteke, le to “sname” podobno kot pri KaZaa, ali v tem primeru pošlje poizvedbo o določeni datoteki in mu kasneje pač nekdo le-to ponudi oz. mu jo pošlje. Torej, pomembno mi je to, ali je za download datoteke dovolj poizvedba, ali je za ta postopek potrebna “privolitev” imetnika datoteke oz. mu jo le-ta pošlje, podobno, kot pri emailu.
Morda še to, ali obstaja pri BBS podobna mapa ali sistem, kot je pri KaZaa mapa My Shared Folder, iz katere uporabniki “prosto” downloadajo “ponujene” datoteke.
Upam, da je vprašanje razumljivo napisano.
Hvala
Predvsem ne zanima, ali ali sistem deluje podobno kot P2P programi
Ne – to je samostojna enota (strežnik).
Torej, pomembno mi je to, ali je za download datoteke dovolj poizvedba, ali je za ta postopek potrebna “privolitev” imetnika datoteke oz. mu jo le-ta pošlje, podobno, kot pri emailu.
Datoteka se nahaja fizično na strežniku.. In če imaš dostop
do tiste datoteke si jo lahko shraniš na svoj disk.
Morda še to, ali obstaja pri BBS podobna mapa ali sistem, kot je pri KaZaa mapa My Shared Folder, iz katere uporabniki “prosto” downloadajo “ponujene” datoteke.
To na BBS sistemu ne obstaja.
BBS si predstavljaj bolj recimo kot ftp strežnik..
Če misliš kaj takega – podoben sistem je npr. forum,
nekdo napiše da bi rad datoteko – drugi mu jo pošlje na forum,
ali pa napiše npr. link do nje…
Vse skupaj ni ravno jasno (vsaj meni) :))
Povej zakaj bi pa poterboval BBS programsko opremo 🙂
pa ti bomo lažje napisali kaj se ti splača uporabljati ..
Jaz ne potrebujem BBS programske opreme. Zgolj zbiram informacije. O račumalnišrvu se mi nekaj sanja, kaj preveč pa ne.
Pri vsem mi je bilo pomembno predvsem ugotoviti, ali je mogoče z uporabo BBS, iz nekega X osebnega računalnika, sneti neko datoteko (doc, JPG,…), podobno kot s P2P programi. Če sem prav razumel, to ni mogoče, ampak mora zainteresirani “na forumu” izraziti željo, nato pa mu jo nekdo drug pošlje na forum ali pove link do nje.
Forum je zaprt za komentiranje.