težave – prosim pomoč
Pozdravljeni,
zadnje čase se dogaja, ko pustim računalnik prižgan čez noč, se spodaj pojavi rumen trikotnik s klicajem in piše: Najmanjša velikost navideznega pomnilnika je prenizka! Nato popolnoma zablokira, tudi ugasnit ga ne morem, v disku pa se sliši škripanje. Uporabljam xp-je, sp2 računalnik je star 2 leti, spomina je 512, disk pa tudi ni prezaseden (od 80gb je 22 prosto). Naj še povem, da ne uporabljam programov za downloadanje.
Skrbi me, kaj bi lahko bilo in vas prosim za pomoč.
lp Gaja
In če dvakrat klikneš na ta vpis (tam kjer je rumeni trikotnik), kaj notri piše (pod Description)? Tisto pod System je OK (ker imaš verjetno pod Type nipisano samo Information). Da pa ti ne bo javljalo tistega okenčka zaradi WIN, pa zaženi ta program ali pa poglej tukaj kako ga ročno izbrišeš
Lp, Max
Na trikotniku pa piše tako (sem kar skopirala):
Vrsta dogodka: Opozorilo
Vir dogodka: Userenv
Zvrst dogodka: Brez
ID dogodka: 1517
Datum: 11.11.2006
Ura: 13:02:37
Uporabnik: NT AUTHORITY\SYSTEM
Računalnik: SA-QCBWGP79E3FK
Opis:
Windows je shranil register uporabnika SA-QCBWGP79E3FK\moje_ime, medtem ko je med odjavljanjem aplikacija ali storitev še vedno uporabljala register. Pomnilnik, ki ga je uporabljal uporabnikov register, ni bil sproščen. Register bo odstranjen, ko ne bo več v uporabi.
Razlog za to so običajno storitve, ki se izvajajo kot uporabniški račun. Poskusite konfigurirati storitve, da se bodo izvajale v računu LocalService ali v računu NetworkService.
Če želite več informacij, si oglejte center za pomoč in podporo.
Seveda sedaj ne razumem točno, kaj to pomeni in bi te prosila še za nadaljno pomoč, kaj storiti.
Za win grem pa sedaj dol potegnit najprej program in sporočim, če deluje.
Najlepša hvala!
Ni nič kaj resnega (program je še uporabljal register, ko si recimo ugasnila oziroma resetirala računalnik). Koliko pa še imaš prostora na disku? Poglej še kako imaš nastavljen Virtual Memory: desni klik na My Computer –> Advanced –> pod Performance klikni na Settings –> Advanced –> in pod Virtual memory –> klikni na change in poglej kaj imaš nastavljeno. Najbolje je da nastavič na System managed…
Lp, Max
Takole sem naredila, po tvojih navodilih, ker imam v slovenščini: V navideznem pomnilniku sem kliknila dodatno in se je prikazalo okno kjer je bila označena velikost po meri od – do… Zdaj sem označila krogec naj sistem sam upravlja z velikostjo. Upam da je v redu, piše naj ponovno zaženem računalnik.
Tisti program pa mi je tudi zbrisal opozorila in modro zvezdo, super… nisem vedela da se to sploh da odstranit.
Zelo sem ti hvaležna za pomoč in trud, ne vem kaj bi drugače… odpeljala na servis najbrž.
Lep večer in še enkrat hvala!!!
Forum je zaprt za komentiranje.