Najdi forum

primerjat dva seznama

A obstaja program, ki bi primerjal dva seznama in označil pojme, ki se pojavljajo v obeh?? Če to zna Excell – kako?
Problem je, ker ima vsak od teh seznamov okrog 2.000 latinskih gesel (en je seznam rastlin na nekem področju, drugo pa je rdeči seznam ogroženosti rastlin in je treba poiskat rastline, ki so na rdečem seznamu in rastejo na tistem območju … Kakorkoli – ročno to delat je precej moreče …

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Obstajajo programi, ki najdejo razlike med dokumenti, če ti kaj pomagajo, eden je bil na DVD priloženem reviji SWP.

hmmm … ne, to mi čisto nič ne pomaga :((
a se res nikakor drugače ne da?? oslepela bom, preden to ročno naredim!! 🙁

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Pojmi, ki ne bi bili označeni bi bili v obeh dokumentih enaki, ti to ne bi pomagalo?

Gotovo obstajajo tudi druge rešitve, samo jaz nisem toliko doma v teh stvareh.

To bi mi že pomagalo, ampak tvoj nasvet mi ne pomaga, ker nimam tega DVDja 🙁

Probaj ta program:

Lp, Max

V Excelu si lahko deloma pomagaš z funkcijo LOOKUP, če želiš pa točno to kar si napisala, pa narediš makro z ene par vrsticam kode.

Ah, zdaj sem itak v dreku, ker je rdeči seznam za 2007 v pdf fajlu in ima tri stolpce (latinsko ime, slovensko ime, stopnja ogroženosti), pri kopiranju v excell pa se vse to stlači v en stolpec in itak ne morem primerjat … šit pa taka tehnika … 🙁

Vse se da…če se če 🙂

Pošlji mi tisto nesrečo od fajla, pa bova vidla kolk se če dat:)

Ej, hmmm, ti si zlat!! :))

meni: Data/text to columns/…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close