Najdi forum

IE se zapira

Pred časom smo čistili računalnik, ker ga je (kljub programu Antivir) napadlo cel kup trojancev. Kaspersky je najbolj pomagal in odkar ga imamo, ni več problemov z novimi virusi in trojanci in podobnim. Se pa od tistega čiščenja (mogoče sem kje kaj preveč pobrisala) dogaja naslednje: internet sicer normalno dela, če pa kliknem na povezavo, ki se odpre v novem oknu, se pojavi tisti križec in obvestilo “IE je naletel na težavo in se mora zapreti…”. Ko drugič kliknem na to isto povezavo, je v redu. Lahko imam sicer odprtih več strani, če odprem vsako posebej iz start menija. Če pa hočem eno izmed njih zapreti, se spet zapre vse.
Se komu zdi, kaj bi lahko bilo narobe? Se da kako rešit IE? Ne bi rada formatirala računalnika, ker vse ostalo dela brez problema.

LP, M

Pozabila – Win XP, ADSL … a je še kak podatek pomemben?

Prvo izbriši vse nepotrebne datoteke (Temporary internet files, temp…), naredi kakšen Antispy scan… in poročaj.

Lp, Max

Oh, kaj bi se sekirala, IE verjetno ne rabiš nujno, razen morda za e-banko? Namesti Firefox pa bo vse delalo.

Max – tmp sproti brišem (internet eraser), spybot ni našel ničesar, adaware tudi ne – kaj pa zdaj?
Tajfun, IE res ne rabim nujno (a NLB klik v Firefoxu ne dela?), sem pa navajena nanj in bi zadevo rada usposobila, če se bo le dalo.

LP

Napiši bolj točno napako… (Lahko pogledaš pod Event…) Drugače pa uporabi funkcijo repair v win xp setup-u. Rabiš samo CD od win xp, zaženeš računalnik s tem CD-jem in še enkrat posnameš win. Izgubila ne boš nobenih podatkov (daj pa za vsak slučaj certifikat na varno).

Lp, Max

Kje pa najdem “Event”?
Sicer sem pa enkrat že preizkusila funkcijo repair – povozila mi je cel kup nastavitev in toliko stvari ni v redu delalo, da potem ni bilo druge rešitve kot formatirat disk.

LP

Verjento nisi dala Repair funkcije “R”, ampak samo Fresh copy v meniju Repair (tam moraš pritisniti tipko R). Do eventa pa prideš tako: Start –> Settings –> Control Panel –> Administrative Tools –> Event Viewer… in poglej če kje kaj piše za IE…

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close