oštevilčevanje strani
ojla,
bi mi kdo prosim razložil kako naj oštevilčim strani, da bo prvi del diplomskega dela (od naslova strani do uvoda diplomskega dela)oštevilčen z malimi rimskimi števili (ii, iii, iv, v,…). drugi del (od uvoda do konca diplomskega dela) pa z arabskimi številkami (1, 2, 3…).
sem poizkušala in se matrala sama, vendar mi nikakor ne uspe. enkrat mi celo diplomsko označi z rimskimi števili, spet drugič pa celotno besedilo z arabskimi števili. za znoret:)
zato bi res lepo prosila, če bi mi kod lahko pomagal in mi malo razložil kako pa kaj.
se ful lepo zahvaljujem in vam želim lep preostanek vikenda.
lp, Bodoča diplomantka
Ja, čeprav pomojem je Word še zmeraj tolk butast, da moraš lepo narediti dva dokumenta: enega z uvodom in enega z diplomo.
Sicer pa, a niste imeli na faksu kakšne multimedije ali računalništva ali česa takega?? Mislim, da diplomiraš in ne znaš worda uporabljat … Ker faks je to??
Ej, nočem se kregat, sam priznaj, če smo v 21 stoletju, da je res nenavadno biti dipl. karkoli in ne znati uporabljati računalnika …
Okrog kazala je pa tudi bilo že ogromno napisanega.
Veliko uspeha pri diplomi! 🙂
jutro,
no sej jst se tud nočem kregat…
no jaz vem kaj bi bilo s kazalom, pa sem tebe vprašala, če ti mogoče veš. ti si men predlagala naj jaz naredim 2 dokumenta, samo če jaz naredim 2 dokumenta, potem je tak logično da ne bom mogla narediti kazala kot je treba, bi ga mogla kar lepo na roke pisat, kar pa ni prav.
toliko v poduk.
če se gremo že lih neke potankosti in obvladovanje worda.
lp
Lahko narediš malo bolj komplicirano kazalo s hiperlinki, če smo že zelo natančni. Sicer pa – če ti je uspelo, nima smisla, da se tu prepirava.
Problem je samo v tem, da je Word zelo kompleksno orodje, ki zmore skoraj vse. Treba je le kakšen priročnik preleteti, da spoznamo vsaj osnovne možnosti, ki jih ponuja ta urejevalnik. Poleg tega ima zelo dobro pomoč, kjer so podrobno po korakih razložene posamezne operacije oblikovanja in urejanja. Žal jih skoraj nihče ne pogleda ali pa zeelooo redko. Škoda. Podobno je tudi z uporabo drugih programov.
Možnosti številčenja in izdelava kazal so osnova, ki bi jo moral obvaladati vsak študent oziroma že dijak v srednji šoli. Očitno vas že na srednjih šolah premalo naučijo.
mouse, vse lahko pripraviš v enem dokumentu. To danes zahteva večina fakultet (nekatere imajo kar stroge zahteve glede oblikovanja in tudi lektoriranja, ponekod pa temu ne namenjajo posebne pozornosti, kar se odraža tudi v izgledu njihovih DN), saj je treba dimplomsko delo oddati tudi na zgoščenki, ponekod pa tudi v PDF datoteki.
Forum je zaprt za komentiranje.