prižiganje kište
Saj ne vem kje naj začnem….opis računalnika:
Intel(r)
Pentium(R) 4 CPU 2 800 GHz
512 MB RAM-a
Windows xp professional 2002
Service pack 2
Že kar nekaj časa me občasno- na par dni zafrkava prižiganje računalnika.Kako to izgleda: ko prižgem glavni gumb za vklop se zasveti lučka,tudi slišiš zagon in nato tema ,lučka ugasne sliši se nič.Ko poskusiš ponovno prižgati z gumbom je ta kot mrtev- kot da ga nebi pritisnil.
Težavo rešujem tako da odzadaj na kišti- pod vtičnico preklopim gumb-na off in ponovno na on ,nato pritisnem ponovno na gum za vklop računalnika in dela- se normalno prižge –le da namesto da bi se ti na ekranu pokazala slika windows(kot se ko so dnevi ko normalno prižgem rač. ) se pokažejo podatki— se mi zdi da bios-i .
Tega imam že poln kufer…..ne najde mi virusov ne črvov in ne vem koji mu je k….
POMAGAJTE!!!!
Drugi problem pa je (spet čudne narave)….menjali smo modem (kabelski sistem) za Thomson digital Broadband-
od takrat,kljub na novo inštaliranim IP-jem pridejo dnevi—cc 1× tedensko
da ob zagonu rač. ne prideš na internet ker ni povezave- ko odklopim modem(kable) in jih ponovno priklopim je povezava vzpostavljena.
In tudi tega imam poln kufer ker se bojim da lepega dne ne bo koristil več noben prijem
Sedaj ko želim iti za rač. si mislim- bog ve a bo štartal,smeh zadovoljstva če se to zgodi in nato napeto pričakovanje- a dela net a ne
Pa sranje res…..če se kdo kaj spozna prosim svetujte!!!!!
Mogoče slabo dela tudi plata… Kako imaš povezan modem na računalnik, preko mrežne, ali preko USB-ja? Mogoče kakšne nastavitve… Pa mrežna in modem delujeta pravilno (lučke na mrežni in modemu)? Imaš vklopljen DHCP? Ko prižgeš računalnik, ali je povezava vzpostavljena in net ne dela, ali tudi povezava ni vzpostavljena?
Lp, Max
Forum je zaprt za komentiranje.