Najdi forum

EL71 bluetooth

Pozdravljeni!

Imam GSM Benq-Siemens EL71. Kupil sem bluetooth adapter za PC. Računalnik in GSM sta se “sparila” in zaznata en drugega. Problem je pa s softwarejem (Mobile phone manager). Ta pa nikakor ne zazna telefona.

Ima kdo takšen telefon? Kako se pri vas obnese?

Hvala.

Jaz imam sicer en drug Siemensov tel, ne EL71, ampak verjetno je enako.
Problem imaš verjetno ta, da mora biti Mobile Phone Manager povezan z telefonom preko com ali irde. Zato moraš vključiti servis za navidezno povezavo na com preko BT.

V My Bluetooth Places najprej poišči svoj telefon (View devices in range), klikni nanj. Poišči SerialPort on tvoj_tel, klikni z desno in izberi Connect to BT Serial Port. (Če nimaš SerialPort on EL71, potem klikni na Discover Services)
Ko je Serial Port povezan (na Properties še poglej ali je na portu 4 ali 5), zaženi Mobile Phone Manager in zdaj bi tudi ta moral zaznat tvoj tel. (Če ga ne, pojdi na Options in pod Computer –> Connection poglej pod Port Type če je tista številka kot si prej videl v Properties)

Težava je bila z Mobile phone manager. Z drugim programom lahko brez težav nalagam datoteke. Verjamem, da bi pomagal tvoj nasvet, toda ne želim imeti več opravka z Mobile phone manager – sem ga zbrisal.

Hvala vseeno!

Aha, no saj za nalagat datoteke načeloma sploh ne potrebuješ programa, to lahko počneš kar preko My Bluetooth Places.

MPM pa je bolj za kake napredne funkcije, npr kak backup, urejanje stikov, opomnika, s/mms,…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close