Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija dve vprašanjci za stručkote … :)

dve vprašanjci za stručkote … :)

1. Računalnik se ful dere … Sem preverila, kriv je propeler na matični. Po temeljitem čiščenju, se ne dere nič manj. Zdaj pa ne vem, a sem jaz prej imela zamašena ušesa, ali pa sem v zadnjem času bolj občutljiva, ampak zdi se mi, da se zadnji mesec ali dva dere bolj, kot se je prej. Včasih je lahko celo noč pridno delal, jaz pa sem zraven sladko spala. Zdaj je tako glasen, da ne morem zaspat. Zbuja pozornost, ali pa protestira, ker jaz spim, ko mora on delat.
Kakšna ideja, kako ga utišam??

2. Vsake toliko se mi pokaže obvestilce, ki ga imate v priponki. AntiVir bi nekaj rad, pa ne štekam točno, kaj. Firewall imam prek routerja in router je v moji sobi, tako da skoraj ziher ni noben nič frckal po njem.

Ok … Če kdo rabi še večji izziv pa še dve vprašanji:

3. Vrstica stanja v IE mi sama od sebe izgine. To mi je tečno, ker jo jaz pač hočem imet, ampak če ugasnem IE in ga potem spet prižgem, moram lepo na pogled in obkljukati vrstico stanja, če ne se lahko pod nosom obrišem zanjo. Kdo ji je rekel, da sme izginiti???

4. Prekleti winXP, ki mislijo, da znajo misliti. Imam mapo s samimi wordovimi dokumenti (in jih je ogromno), pa imam zaradi preglednosti pogled “seznam”. Potem pa se računalniku enkrat sprdne in mi namesto seznama prikaže “sličice”. Saj ni katastrofalno ali kritično, je pa hudirjevo tečno, ko mi naštanca poln enkran nekih predimenzioniranih okvirčkov. Pa grem pod lastnosti mape in s pogleda za slike spremenim nazaj v pogled za razne vrste datotek. Nekaj časa je priden, potem se mu spet nekaj vtrga in naredi po svoje. Pa ne samo na eni mapi. Potem enkrat odprem mapo s slikicami, pa v kotu tista ogromna nota in levo “predvajaj”. Ja, me res zanima, na kakšen način bi on slikico zašpilal … Vosu!!
Torej … Kakšna ideja, kako bi si moj mlinček zapomnil, ko mu enkrat naštimam: to je slikca, to je pa pesmica, to je pa tekst … Ne pa, da mi dela neko s… sam od sebe …

Vrapca sem se razpisala :))

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

1. zamenjaj propeler
2. mogoče ravno takrat ni :
– internet povezave
– mednarodni link zanič
– strežnik ni dosegljiv – nič posebnega

3. MS BUG, menda bo v ver. IE7 odpravljen (bodo pa drugi bugi prisotni 🙂
4. Mogoče naštimaš za vse mape na računalu (disku) isti prikaz, pa bo
5. a ti kaj instaliraš MS popravke iz net-a, mislim da je bil
ta popravek že odpravljen, ampak ker ni bil označen kot kritičen, ga uporabniki “ta črnih” verzij niso mogli instalirati 🙂
6. še kaj ??

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

2. mogoče ravno takrat ni :
– internet povezave
– mednarodni link zanič
– strežnik ni dosegljiv – nič posebnega

Ne, to je čisto zmeraj. Obvezno vedno pozabi na vrstico stanja. To je ultra tečno.

4. Mogoče naštimaš za vse mape na računalu (disku) isti prikaz, pa bo

Sem probala. Vseeno se mu vsake toliko sfrtačka.

5. a ti kaj instaliraš MS popravke iz net-a, mislim da je bil ta popravek že odpravljen, ampak ker ni bil označen kot kritičen, ga uporabniki “ta črnih” verzij niso mogli instalirati 🙂

O tem bom modro molčala. Inštaliram (skoraj) vse, kar mi ponudi :))

6. še kaj ??

Ja, če si že tako uslužen :)) Če v Picassi2 nastavim ostrino slike si ta prikaz zapomni samo, če jo naslednjič spet odprem v picassi. Vse ostale spremembe (sprememba barv, svetlobe) upošteva tudi, če sliko shranim in potem odprem v katerem drugem programu, ostrine pa ni ni … :((

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Poglej si tole spletno stran, je ravno zate :)))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close