Najdi forum

pregrevanje

Prenosnik se mi je začel pregrevati, včasih peče celo touch pad, velikokrat se sam izklopi. Je to minorna zedeva, ki jo je najbolje hitro popravit, ali je pričakovati še vlakec drugih okvar? Pred časom je namreč že bila ena malenkost za zalotat. Kakšna je življenjska doba prenosnikov? S svojim sem namreč zelo zadovoljna in ga ne bi rada zavrgla, vendar se bojim, da se okvare ne bodo končale in da bom finančno potegnila kratko.

Če se ti res full pregreva, mislim da je najbolje, da ga hitro neseš na servis. Če imaš seveda še garancijo. Drugače pa vprašaj koliko pride določen del ki se pregreva (npr. plata), če se ti sploh splača zamenjati. Ker če je malo bolj starejši prenosnik, je bolje da kupiš novega, kot pa da greš menjavati razne komponente. Če se že nekaj časa vse skupaj pregreva, potem lahko pričakuješ da bo še kaj crknilo, ni pa 100 %. Življenjska doba prenosnika je čisto odvisno (malo sreče), lahko ti že kmalu kaj crkne, ali ga imaš pa zelo dolgo (vmes zamenjaš samo baterijo in je).

Lp, Max

Ful ti hvala za odgovor. Torej ti misliš, da bi bilo mogoče treba celo matično ploščo zamenjat?? To mi je jasno, da se verjetno ne bi splačalo. Jaz sem mislila, da je v takih primerih treba zamenjat sam kak ventilator ali hladilnik ali kakrkoli je že??

Zdaj je odvisno kaj se pregreva, zato je najbolje da ga pogledajo na servisu. Lahko da bi pomagal kakšen ventilator, ampak če se prej ni pregreval, potem gre sigurno za kakšno mehansko okvaro (baterija, plata…)…

Ja, velika verjetnost je, da je plata ali pa kakšen drug del kaj fuč. Ker v prenosniku je vse toliko skupaj (natlačeno), da če se začne pregrevati neka stvar, se lahko zaradi tega začne pregrevati še druga zraven… Zato hitro na servis in odpreti stvar da se vidi za kaj se gre. Ali se samo tako pregreva ali pa je res kaj pokvarjenega…

Lp, Max

Hvala! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close