Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija skype na tel – kdo uporablja?

skype na tel – kdo uporablja?

Živ! Imam nekaj vprašanj glede skypea … imam tistega navadnega (niti ne vem, če obstajata dva ;-)) In sicer ga uporabljam za pogovor z nekom, ki ima na drugi strani tudi računalnik s skypom. Vse štima, zadeva je zastonj.
Sedaj pa bi probala tisto varjanto, ko jaz s PC-jem kličem neko stacionarno/mobilno številko … in glede tega imam nekaj vprašanj, ker je tukaj posredi še denar …
– a to sploh gre
– si zloudam (bom imela na nekem drugem PC-ju) Skype, ki ga imam že sedaj za Pc-Pc, ali mogoče obstaja kaka druga varjanta?
– kako je s plačilom? Nekej sem gledala in mislim, da lahko kupiš samo za 10Evrov (a ni to malo malo, al je le to vse tko poceni?)
– kako plačam? Z Viso gre?

Ammm, mislim, da je to zaenkrat vse … če je pa kak haklc kje pri tem pa bi prosila, če mi lahko ga kdo zaupa …

LpM

Pri skypu imaš dve možnosti:

1. brezplačna varianta – računalo(skype) – računalo (skype)
2. plačljiva zadeva: računalo (skype) – navadni telefoni in mobitel številke

enostavno si naložiš denar preko kartice (tudi visa).
Jaz sem imel 25 eur. pa sem govoril kar veliko na navadne in na gsm aparate
in še nisem vsega porabil….

ja se kar splača..

“haklc” je edinole, da pač internet ne delauje – potem seveda tudi skype
ne deluje.

Drugače pa pridejo v kratkem (ali pa so že) tudi skype gsm telefoni..

tako da – moje mnenje je kar v prid skypu..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sem si že naštimala, pa dala gor 10 evrov. Več se naenkrat ne da? Razen če mogoče greš dvakrat skozi isti postopek?
Me pa zanima naslednje … ko sem govorila z GSM v Sloveniji, je zvok prekinjalo. Tudi na testu, ki ga oni zagotavljajo, se je slišalo samo par sekund od 10. Stestirala sem mikrofon tako, da sem klopotala z nekom Pc-Pc, pa je delalo normalno …
Ali je mogoče kak problem glede prenosa zvoka PC-telefon? Je mogoče potrebno kje spremeniti kake nastavitve?
Pa še tole … vem da določene take in podobne zadeve zahtevajo, da obadva sogovornika ne moreta govoriti hkrati … je tudi tu tako? Ali je tudi mogoče kje kaka finta?

Hvala!

Maruša

nobene finte ni nikjer.
seveda se pojavlja zamik pri govoru, kar je pač normalno in v tem
primeru ne dela full duplex način, ampak se moraš temu pač privaditi
torej eden govori – drugi posluša in obratno.

Ko sem zadnjič govoril z sogovornikom, ki je bil cca. 9000 km oddaljen
od mene – je bil zamik cca. 3-5 sekund..

Jaz uporabljam VoIPBuster, ki že nekaj mesecev nudi brezplačne klice na navadne tel. priključke v Sloveniji tudi tudi v številne druge države. Plačal sem začetni kredit 10 evrov, ki je še sedaj nedotaknjen, poteče pa v 4 mesecih, pred tem rokom ga lahko uporabiš npr. za klice v mobilna omrežja, ki niso brezplačna, zato kredit ni stran vržen denar. Pri računih za Telekom se mi naložba dobro obrestuje, saj sedaj v bistvu plačujem le naročnino. Večina pogovorov poteka nemoteno, včasih je kdo malce začuden, ker ne vidi klicne številke in na začetku dvakrat reče halo, ker je zvok malce drugačen kot po navadnem tel. Cen pri Skypu ne poznam, kar se kakovosti slišnosti tiče ga VoIPBuster zagotovo šiša. Marsikaj je odvisno tudi od zvočne karte in mikrofona. Imam mini Trustovo slušalko, ki je prislonjena na eno uho. Vse skupaj je manjše od kulija. Z drugimi modeli mikrofonov so nekateri uporabniki dosti manj zadovoljni.
Sicer pa: stvar okusa in izkušenj.

zivjo, jaz uprabljam Skype ze dolgo casa in s tem klicem sorodnike daaaalec stran in vse OK, vcasih me malo slabo slisijo, ampak se zmenimo.

najprej se placuje 10 evrov, ce pa se logiras v Pay Pal pa lahko 25 evrov naenkrat.

Drugace me pa zanima ce kdo ve ali Voip Buster deluje brezplacno tudi na druge kontinente? ali je to le za Evropske klice? in koliko lahko govoris, da je se free?

hvala

se pravi, da je 100% free le v države v vijolični tabeli, ostale pa po cenah, ki so napisane? torej v sloveniji jw 1ct na domace telefone in 22ct na mobije?

Imam prav?

Res je, trenutno Slovenije ni na free listi, a so klici še vedno cenejši kot prek Telekoma.
Cenik za vse države imaš pod zavihkom Rates.

Tkolelele … zadeva s skypom naštelana … problem … moj zvok ne gre ven!!!!!!!
PC na PC dela ko strela … PC na telefon :stacionaren ali gsm … slišim ko strela, a mene ne sliši nihče!???????

Mogoče butasto vprašanje … a zna imeti to kakšno povezavo s tem, da imam brezžični – al kokr se temu že reče – internet preko simobila, pa mi ne pustijo zvoka ven????? Ker mikrofon očitno dela, ne vidim druge povezave?????

čimmanj vročine vsem … lpm

Pri messengerju je potrebno (če imaš povezavo prek routerja) za voice chat odpreti določen port. Morda ja kaka finta potrebna tudi za Skype, a dvomim.

preko messengerja – ko klopotaš pc na pc dela … takoj ko se vmes vštuli telefonski aparat, zadeva ne dela … je možno, da ma to veze s porti? Itak pa o tem pojma nimam, bo očitno treba kacga stručkota najt!

Sem poskusila preko službenega navadnega PC s isdn povezavo .. dela ko strela … 🙁

če želiš krasen oh in spljoh zvok, potem takrat na računalu ne smeš:

– imeti P2P programov (mule in podobne oslarije)
– gledati filmov (saj vemo kakšnih 🙂
– sprejemati preko internet povezave velikih datotek

namreč če je linija obremenjena, potem se glas ne bo slišal lepo..

Klemenxx, pri Maruši ni problem kakovost zvoka, temveč to, da je sploh nihče ne sliši, če s Skypom pokliče na tel. št.

Fora je tudi, ko sem na službenem netu, da zvok sploh nima zakasnitve, ampak lahko klopotam povprek gor in dol …
Na siolu pravijo, da porti za te fore so odprti, tako da bi moglo delat …

tkolelelel, da mogoče še komu pomagam … sicer še ne vem, če je to to, grem zdej razbijat glavo, kako narest to kar je v navodilih …

pa bom kar link pripopala, pa si sami preberite rešitev … na hitro: problem je menda v windovsih xp in wireless povezavi, kjer winxp skos nekej čekirajo, pol te pa vn meče .. po domače;)

več o tem pa tulelele http://forum.skype.com/viewtopic.php?t=56535&sid=e1fbbe34986017c6d8f9338818893cd0

Hvala vsem … sam mogoče se pa še kaj javim v zvezi s to temo, če to ne bo to 😉

lpm

ja, sm naštimala uno zadevo wzc stop in start … in …

…. vuala … še zmer me ne slišijo .. :-(((((((((

Sej ni, da zvok sploh ne bi šel skos, ampak od mene se slišijo neki fedri, pokanje, škripanje, vmes se pa sliši U, K, Z, …. vsaka petnajsta črka …

Lp
rahlo obupana Maruša

P.S. Sej drugače kar normalno gorovim, kot večina ljudi, če bi mogoče kdo iskal napako pri meni osebno. Torej, logopeda ne rabim!!!

Poskusi zamenjat mikrofon, sposodi si kakšen drug model. Pa kontakte preveri pri mikrofonu in vtičnicah, včasih se samo malo premakne ‘moški’ del, pa že ne dela kot je treba.
Sicer omenjaš da ti pri pogovoru med dvema računalnikoma mikrofon deluje brezhibno? Torej, res čudno, kaj ga fleša… :)))

Še enega izmed mnogih ponudnikov najdeš tudi tule Enako kot ostali moraš enkrat v 120 dneh položiti 10EUR so pa klici na stacionarne telefone v SLO brezplačni. Sestrična tole že nekaj časa uporablja za klice iz nove zelandije v slo in zadeva deluje….

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

hja, jst sm že skori obupala … hudič ne dela preko wirelessa … edin še u tla ga nisem vrgla, pa dvomim, da bi pomagal. Dobla sem tut ene navodila kokr da bi zvok kvarili xp sp2, ampak po tistih dva metra dolgih navodilih tega ne znam probat. Tko da mislm da tut voipbuster ne bo pomagal, če me zezajo simobilovci…

grem kr jokat.

Wireless je po mojem mnenju prepočasen.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close