Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija DVD…Klemenxx P O M O Č !!!

DVD…Klemenxx P O M O Č !!!

Kupil sem dvd rom, sem ga vstavil in nesel vklopit v eno računalniško trgovino.Potem sem ga prižgal in takoj na začetku ko sem pritisnil gumb za ven je šlo ven.Zakaj pa ko mi je vse prišlo v namizje, ni šlo ven pa ni nič več lučka gorela.Pa še to.Ker imam tudi cd rom seveda mi pa noče nič ven it, niti na začetku.Pa je vse vredu priključeno,ker sem pogledal, vse je dovolj not potisnjeno.Noče mi odprti cd roma, niti na začetku niti ko pride na namizje.Za dvd pa mi gre samo na začetku ko pa pride na namizje pa noče več it ven.Kaj naj naredim?

torej so nekaj naredili narobe v trgovini :))

veš kaj naredi:

1. ugasni računalo
2. odpri kišto in iztakni tisti široki kabel iz cd-rom-a ven
3. vključi računalo in pusti da se postavi v windows-e
4. poizkusi sedaj, ali ti cd-rom dela /odpira/zapira

če to dela – potem iščeva napako dalje, če to NE dela – potem ga nesi
v trgovino nazaj in naj ti ga zamenjajo 🙂

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Zdaj se mi odpira in zapira.Samo če pa ni vključen široki kabel.Kaj pa zdaj naprej?

ok – potem je cd/dvd enota v redu.
nazaj vključi široki kabel (ide kabel), pa seveda pazi da bo rdeča/modra črta
obrnjena proti konmektorju za napajanje..

v biosu poglej kako je cd-rom enota prijavljena ??

– primary master
– primary slave

– secondary master
– secondary slave

*??

To pa ne vem samo za dvd se mi zdi da je secondary slave.Ne vem točno.Bom pogledal.

Za dvd sem pogledal in je sec master.Za cd rom pa ne vem.Ali moram za cd rom tudi vedat?

ti kar napiši /prepiši iz bios-a vse enote, ki se ti prijavijo:

1
2
3
4

Samo ko pa vklopim cd rom pa dvd rom ne gre več ven.Ko pa izklopim tisti široki kabel iz cd roma pa grem cd rom ven samo brati noče.

napišejo se mi samo dve ker ko vklopim cd rom potem noče več dvd rom delat ko pa izklopim cd rom pa dvd rom dela

ja, ja, ja – itaq so ti v trgovini zašuštrali vse skupaj.

No sedaj pa domača naloga:

1. izključi široki kabel iz dvd-ja

vključi računalo, pojdi v bios, ter prepiši semkaj naslednje podatke:

1. primary master=
2. primary slave=
3. secondary master=
4. secondary slave=

ko boš to napisal, pa naredi še naslednje:

iz cd-ja izključi široki kabel, ter ponovno vključi široki kabel v dvd enoto
vključi računalo pojdi v bios, ter prepiši semkaj anslednje podatke:

1. primary master=
2. primary slave=
3. secondary master=
4. secondary slave=

dokler tega ne narediš – ne bova prišla do konca :))))

lp

1:IDE HARD DISK
2:ATAPI CDROM
3:PHILIPS CD/RW
4:TU BI PA MORAL BITI ASUS DVD ROM KERA PA JE IZKLOPLJEN GA NI

Sedaj ko je pa cd rom izključen in je vključen dvd rom piše tak

1:IDE HARD DISK
2:ATAPI CDROM
3:PHILIPS CD/RW
4:ASUS DVD ROM

jumperji… Error?? Lahko je na obeh enotah nastavljen enako (slave/master)??

No, a sedaj dela novi DVD?

Ja zdaj pa dela.Pa nisem nobenih ‘jumperjev’ spreminjal.

Hehe, no važno, da dela. Nekaj si moral imeti narobe priključeno. Sedaj ugasn škatlo,… naj se shladi – midva pa hitro nekaj na pivce za živce :)))

lp

Zdaj bi si pa rad iz dvdja dal na računalnik.Pa ne znam.Mi lahko kdo pove kako gre to.Pa da ne bi rabil dat spet dvd v dvd rom.

Ah, ja… vročina že pušča posledice na računalnikih, še bolj pa na ljudeh. Enostavno te ne razumem, kaj sedaj sploh želiš. Menda znaš uporabljati cd-je in dvd-je??

Iz dvdja bi si rad dal na računalnik da ne bi rabil skoz dvdja not dat v dvd rom ko bi želel gledat.Saj se lahko tak naredi,ne?Če se da pa če znaš mi prosim povej kako to gre.

Hvala

Aha, to se da, pa so me zadnji že okrcali, ko sem nekomu svetoval, kako se image cd-ja posname na cd in potem z njega namešča programe. Morda me bodo sedaj spet okrcali.
Uporabiš lahko enega od programov, ki to omogoča, npr. Alcohol. Verjetno boš poskusno verzijo našel kje na netu. Z njim narediš image (sliko) dvd-ja (ali cd-ja) na disk, nato to sliko prirediš kot virtualni cd-rom, npr. pod črko G, H ali katera je pač prosta. Zadevca je zelo uporabna npr. za kakšne slovarje, imenike, enciklopedije, igre… vse kar želiš imeti pri roki in ti ni treba stalno vtikat drugega cd-ja v enoto. Poleg tega nimaš več nobenega problema z branjem, vse teče hitreje, ker bere z diska.

Drgač pa, dragi Error, ziher si Gorenc. O pivu nisi hotel niti slišat! CD-ROM enoto lahko uporabiš tudi kot podstavek za konzervo Laškega. Drugič, ko ti spet kaj ne bo delalo, ga kar uporabi v ta namen.
Me že ni, hitim na pivce!

Aha samo že imam navidezni disk virtual DAEMON manager.Samo še vseeno ne znam s tem programom dati na računalnik.Prosim pomagajte.Ali bom pa da mi jih bo več pomagalo odprl novo temo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close