DVD – krivec?!
Pozdraf!!!!
Jutri se torej začne L . . . (vstavi črke na pikice)!!!
Sedaj pa k problemu mojega elektronskega prijatelja:
Ko mu podtaknem poln DVD-RW, ki sem ga dva dni nazaj sama snemala nekje drugje, da bi prepisala podatke na trdi disk prenosnika, ga ne vem kaj (zakaj?!) “zašopa” – procesor čisto res dobesedno ponori in skače 15%-43%-89%-7%67% itd….
Umirim ga s koktailom CTRL-ALT-DEL in vajo ponovim še enkrat…pa še enkrat…pa še enkrat…kolikič že????
Vedno se ustavi pri enem in istem fajlu…
Od kopiranja pa potem seveda 0,0000000
Uporabljam preverjeno znamko DVD-jev! Do sedaj so mi vsi lepi delali 🙁
Kaj mu je???
Do sedaj tega ni počel…morda mu je vročina stopila v glavo (ups, procesor) :-))))))
Klemenxx, HELP
LP
Senka
Jutri se torej začne Lenti . . . (vstavi črke na pikice)!!!
(a si ti na Madžarskem v Lentiju doma :))
Razlogi:
1. zanič cd / dvd medij
2. zanič posneto (ja tudi to se dogaja)
3. sicer nea vem katera datoteka je to, kjer se ustavi, pa vendar
4. možnost, da je medij popackan/umazan/opraskan
5. khmm, mogoče pa …..
lp
čakaj – čakaj, ali nimaš ti računalnika ???????
aja fuji imaš – no ja malce boljši fuji fotoaparat :))))))))))))))))))))))
v biosu imaš najbrž opcijo – nekje poglej pod thermal, ali kaj
podobnega ??
bi skoraj moral imeti – če ne najdeš – povej pa bom odprl enega Amarilota :))
in ti napisal/narisal/načečkal :)))
lp
Senka, če imaš možnost, odpri posneti DVD-RW na enoti, kjer si ga posnela. Če bo tam lepo bral, naredi kopijo lepo na navaden DVD. Z RW imam sicer dokaj dobre izkušnje – a žal vse dokler ne začne zezat. Takoj, ko se mi to prvič pripeti, tak RW roma brez pardona v koš. Škoda riskirat izgubo podatkov in živčkov.
Sam imam NEC-a in se opazil (zanimivo!), da Iomega RW dvd-jev, ki jih posnamem na DVD rekorderju s TV, na računalniku noče prebrat (pokaže, da je RW povsem prazen). Če pa na Iomega DVD RW karkoli posnamem na računalniškem pekaču, delajo brezhibno. V glavnem RW dvd-ji in tudi CD-ji se na nekaterih enotah obnašajo nezanesljivo. Jaz jih najpogosteje uporabljam za začasno arhviranje: formatiram jih z Nero InCD in nato nanje poljubno snemam kot včasih na diskete, kar iz raziskovalca oz. Total Commanderja. Kar precej snemanj in brisanj prenesejo ti RW DVD-ji, paziti moraš le na smetke in praske. Preden ga vstaviš v enoto, odstrani male smetke z njega, saj jih zaradi statike navadno potegne kar iz okolja ali škatlice.
Skratka, Senka, uživaj v hladni senčici.
Forum je zaprt za komentiranje.