PEKAČ…POMOČ!!!
PC malo zatrokira, kadar cd enota poskuša prebrati vstavljeno zgoščenko, a ji to iz nekega razloga ne uspe.
Lahko je zamazana leča ali druga okvara, da noče več brati posnetih cd-jev. Kaj pa kakšen originalni cd, npr. z audio glasbo – ali tudi takega ne prepoznva več.
Morda bo še najbolje, da kupiš nov pekač.
Uporabljam pekač philips in nero program.Uporabljam philipsove cdje ki imajo hitrost 52x in 80 min.Star pa je približno leto in pol.Na cd sem pa mislil dat slike.Najprej mi napiše da ni analiziralo diska pa moram dat prekliči potem pa mi napiše uporabnikov preklic.Je pa to pekač samo za cdje.Pekača pa kr nekaj časa nisem uporabljal.Pa nektere cdje pa ni hotelo prekopirat tak da bi mel dva se pravi enega originalnega in eno kopijo.Je pisalo da je zaščiten.To da mi ni hotelo prekopirat mi je naredilo skor vedno razen na začetku ko sem jih prekopiral enih dvajset.Noče mi prekopirat ker piše da je orig. cd zaščiten pa noče mi zapisat slike ipd. ker piše da ni diska ni analiziralo.
Če ti bo uspelo najti firmware za tvoj model pekača, včasih pomaga. Svoj čas sem imel Philipsa, tedaj še 2x speed, pa smo vseeno pekli nanj, da se je kar kadilo… vmes seveda pivce ali kofetek. Spominjam se ga kot enega najbolj muhastih pekačev. Ko pa sem spoznal, katere znamke prepoznava, je bil mir.
Čeravno so prazni cd-ji danes poceni, ti predlagam nakup novega DVD pekača, pa boš imel nekaj časa mir. Morda izbereš kar NEC-a?
Forum je zaprt za komentiranje.