ugašanje računalnika
Bržkone se ti ne ugaša, temveč resetira. Kot smo tule že večkrat pisali, je za to več razlogov: RAM, mama plata, napajalnik…, gonilniki, kakšen progi, ki se ne ujema s konfiguracijo računalnika.
Predlagam ponovno namestitev OS na formatiran računalnik, ali vsaj primarno particijo – če se bo težava po tem nadaljevala, pa na servis s kištico. Se pa ljudem to zadnje čase vse pogosteje dogaja. Morda je razlog celo kak nov virus, kaj meniš o tem ti, Klemenxx??
En kolega je imel ravno takšen problem in je bil krivec za to matična plošča. Ko sem odprl računalo in pogledal ploščo so bili kondenzatorji napihnjeni. Sem zamenjal osnovno ploščo in potem je bilo v redu. Vendar bi bilo pri tebi za pogledat, ker je lahko tudi kaj drugega. Podobni znaki so tudi pri pokvarjenem napajalniku, ali ko ram nagaja. Čisto možno pa je tudi to, da imaš kakšen nov virus ki povzroča resetiranje. Če bi nekoliko podrobneje razložila kdaj se ti je to začelo dogajat, mislim ko/če si bila na netu in obiskala kakšne sumljive strani in nimaš dovolj dobrega antivirusnega programa, bi lahko bila tudi zadnja možnost.
My opinion: Bitdefender, NOD32, Antivir. Z ostalimi pa nimam preveč dobrih izkušenj, čeravno zadovoljivo opravljajo svojo funkcijo. Problem je seveda v neprevidnem delu uporabnikov, takih noben progi na bo zaščitil. No way!
Koristni pripomočki so seveda tudi: HijackThis, Spybot in AdAware. Ostalega povprečen uporabnik skorajda ne potrebuje. Kvečjemu kakšen požarni zid.
No, se mi je kar zdelo, da sem med elito. :))) Imam NOD-a že nekaj časa, sem presedlala… Do sedaj še nobenih problemov z njim. Trkam na les.
Pa saj jaz vem… imam omenjeno…. jeb*ga, firbec pač, saj razumeš? Tisti “dovolj dober” AV me je zbodel v oči. Mal sm žleht učas. 😉 Kar se pa neprevidnosti tiče pa – heh, radovednost je ubila mačko ali kakor ti praviš: radovednost, slovenskih fantov in deklet grob (al neki u tem stilu). Se čisto strinjam!
Mene so doma učili, da ne smem za vsak drek prijemat… Ja no, s klikanjem je pa isto.
Ah Lady L saj bo, saj bo. Pomembno je le da si dobolj pametna in prepotentna, ostalo bo že nekako.
Nima smisla razglabljati o antivirusnih programih ker imajo različni ljudje različne izkušnje z njimi. In vedno je tako da noben antiv. ni dovolj in 100% učinkovit. Kaspersky je nekje še najbolj zanesljiv.
Od kdaj je pa merilo za dober AV to, da ga je lahko skrekat???
Drugače ste pa pozabli še Trend Microve produkte, ki so po mojih izkušnjah pred vsemi naštetimi.
Je pa tudi res, da uporabnik s posodobljenim Antivirom in malenkost soli v glavi pride precej bolje skozi kot nekdo z neposodobljenim NODom, ki klika vsepovprek.
> Ah Lady L saj bo, saj bo. Pomembno je le da si dobolj pametna in prepotentna, ostalo bo že nekako.
Aja? O, hvala za kompliment! :))))
> In vedno je tako da noben antiv. ni dovolj in 100% učinkovit.
No, tale tvoj odgovor je pa čisto skregan s tvojimi prejšnjimi… Da ne govorim o skrekanih AV-jih… joj, joj… :))))
Kot je napisal hmmm: brez soli v glavi ti tudi AV ne pomaga. Je pač tako in s tem se popolnoma strinjam.
Računalnik se ne bo nikoli okužil sam od sebe, vedno je za to kriv uporabnik sam!
Hehe, pa si staknila nekoga, ki ti je prilepil etiketko. Fantu Bitdefender (btw: adsl naročnikom ga za eno leto brezplačno ponuja tudi SIOL – dve licenci) ni ugajal, ker je bil po določenem obdobju onemogočen update, potrebna je namreč le legalna serijska številka.
Osebno sploh ne opažam bistvene razlike med AV programi (razen morda v njihovi različni požrešnosti, zato ljudem navadno priporočim AV program glede na starost njihovega mlinčka), res je tudi, da praktično nisem imel primerov okužbe, razen tistega, kar uleti med surfanjem v mapo temp int. files… kjer pa itak nič ne škodi.
Odveč se je razburjati zaradi skrekanih AV programov, mar imaš ti Lady na disku prav vse legalno? Malo morgen! Tudi, če boš tako zatrjevala, ti ne bom verjel. NOD-a si morda res kupila, saj je med najcenejšimi AV produkti.
V firmah je inšpektorji zaletijo najprej v M$ produkte, sledijo grafični programi, ki jih tržijo slovenska podjetja, AV drobižek jih ne moti dosti, saj so ti programčki relativno poceni.
Sploh pa se vsak uporabnik sam odloča, kaj bo uporabljal: legalno ali piratsko opremo. Do zasebnih računalnikov inšpekcija namreč (še) nima odprtih vrat.
Vroče je, pejte v senco! Don’t worry lady, be happy!
lp vsem, na pol nag Tajfun
Etiketa gor ali dol, za to se ne sekiram, še manj pa razburjam. :))) V bistvu me bk… Glede ostalega pa: sem kdaj trdila, da sem brezmadežna? Daj no, saj nisem devica Marija! Če pa bom kdaj, me pa ne bo več tukaj. :))))) Določenih stvari se pač NE obeša na veliki zvon.
Kar se pa zaščite tiče, tam pa ni pardona! $, €, SIT… ali sveča pa 2 olagumi čez – ziher je ziher! :))
> Don’t worry lady, be happy!
I am. Hvala za skrb!
Ker nas pozdravljaš napol nag, si me razrajcal in grem pod tuš! :))))))))))))
Verjetno si napačno razumel, Merilo za dober AV nikakor ne more biti to, da ga je lahko skrekat, kvečjem bi lahko nasprotno. Tisti malo boljši AV-ji so dobro zaščiteni in jih je težko skrekat. Ni mi jasno od kod ti povezava kvaliteta-crack, ker tega nisem navajal. Tisto kar sem želel povedati je to da mi AV, ki ga ne morem usposobit (skrekat) za delovanje ne koristi in je kot tak zame neuporaben ker ga ne morem posodabljati. Se pa vsekakor strinjam, kar je povsem logično. da je v prvi vrsti pomembna previdnost, da veš kaj delaš, oz. katere strani obiskuješ.
Forum je zaprt za komentiranje.