Najdi forum

inšalacija win xp

Sformatirala sem si disk računalnika, zdaj ko si želim naložiti ponovno win xp na računalnik sem naletela na problem. ko mi windowse hoče inštalirati mi po nekaj časa javlja da windowse ne more inštalirati.

enkrat se mi je to že zgodilo in sem zato nesla računanik na servis, da so mi jih tam inštalirali.imam samo kopijo windowse. bi nesla ponovno na servis vendar teh ki sem jim zadnjič nesla so zaprli servis, drugi mi pa kopije ne želijo inštalirati.

takrat mi je na servisu dejal, da je moja matična plošča ki jo imam mal muhasta in da ima posebne fore za inštalacijo windowsov.

matična plošča pa je gigabyte GA-K8VT800

imam matično ploščo znamke gigabyte 7VT600 1394 KT600 2SATARaid2ATA133, ono zgoraj ki sem jo napisala ima moj mož

kaj naj naredim, da končno inštaliram windowse, potrebujem mogoče dodatne driverje?

Če si zraven raqčunalnika dobila disketo z RAID gonilniki, med nameščanjem pritisni F6, ko te zanje vpraša, in vstavi disketo. Včasih je to razlog, da ni možno nadaljevati namestitve.

sedaj ko ste mi to omenili, se spomnim, da mi je na servisu omenil te RAID gonilnike!!!! te sicer nimam, verjetno se jih da dobiti kje na internetu je tako? kakšen nasvet morda?

Tukaj dobiš potrebne driverje (izberi samo OS):

Lp, Max

Ne vem če bom kaj pomagal, bi pa dodal tole.
Tisti RAID gonilniki so po mojem za kasnejšo instalacijo, ko so XP že nameščeni.
Zanima me ali imate “Primary Master disk” priključen na naveden IDE1 kontroler ali na RAID kontroler. oz. če imate definiran v BIOS-u kot boot RAID kontroler??
verjetno je res kar pravi PINGU, če ste priključili boot disk na RAID!!

RAID driverji so na nekaterih mašincah nujni ob vsakem nameščanju Windowsov, seveda odvisno od same konfiguracije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close