Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Zvok pri filmu…..čudno….

Zvok pri filmu…..čudno….

Problem: Različna računalnika, en je station en pa laptop, naloženi isti identični programi (BS) in kodeki (ffdshow), pa vendar je zvok pri istih filmih drugačen….. Gre za glas igralcev…ko govorijo….na laptopu je zelo tih, da ga skoraj ne slišiš, kaj govori, medtem, ko ostali efekti (glasba… karkoli, je pa normalno), na stationu pa vse ok.

Kje je problem, če kdo ve, ker mi je to ful čudno, in kako to popraviti.

Pri obeh je XP, SP2, če kaj pomaga….

Pa se to dogaja samo pri filmih (pri vseh?)? Kaj pa glasba…? Verjetno kakšne nastavitve za avdio…

Lp, Max

Ne, sej to mi je ful čudno…

Tkole je, na stationu je vse normalno, namreč glasnost….glas, glasba, efekti (npr, steljanje, trkanje na vrata, pač whatever…), na laptopu je tud vse normalno, razen glasu igralcev med govorom……med govorom so vsi efektni pri isti glasnosti, medtem ko se njih komaj sliši.

Sej pravim, kodeki so isti na obeh….

mogoče so tko kakšne nastavitve, saj veš, odvisno od zvočne kartice; za npr. vokale al kaj takega.
men se je to zgodilo na enem starem stac. rač., ko mi je crknil desni zvočnik in se je pol stvari dobro slišalo, pol pa skoraj nič (tiste, ki naj bi “prišle ven” čez tisti zvočnik).

preveri kakšne nastavitve (glej slikco)

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Gre se v bistvu za filme na laptopu, vokal se slabo sliši, vendar ne pri vseh filmih, nekateri se predvajajo normalno, medtem ko na namiznem vsi lepo špilajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close