Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ali je Google Desktop smiseln?

Ali je Google Desktop smiseln?

Uporabnost Google Desktopa je znana, ko kaj iščemo po disku. Moti pa me, da se indeksiranje tako pogosto začne ‘iz nule’. Včeraj mi je kazalo, da imam 50 % datotek indeksiranih, danes pa komaj 4 %. Kam se zapisujejo ti indeksi, na osnovno particijo ali med Moje dokumente, katere imam prensene na drugi disk?

Ali je uporaba tega programa sploh smiselna?

O smiselnosti se moraš odločiti pač sam: dejstvo je, da ima desktop kar nekaj prijetnih lastnosti, še posebno v sidebar obliki. Ravno te lastnosti pa so lahko prav nadležne: indeksiranje datotek lahko moti p2p programe. Meni je naprimer neprestano prekinjala torent datoteko – nalaganje datoteke s utorent programom. Datoteka se je namreč vsak trenutek spremenila (jasno, saj sem jo vendar downloadal) desktop pa jo je obiskal ob vsaki spremembi. Kar me je najbolj motilo je bilo toler: nastavil sem, da mi mape moji dokumenti NE indexira. Neke vrste privacy, bi rekel. Pa vendar, šlatanje datoteke se je nadaljevalo. No, to mi pa res ni bilo všeč: če nekaj naročim potem želim da tako tudi je. Paranoja? Ma ne. Saj ne mislim, da google na skrivaj skenira vse računalnike tega sveta ampak zoprno mi je pa le.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Wega napisal:

> je nadaljevalo. No, to mi pa res ni bilo všeč: če nekaj naročim
> potem želim da tako tudi je. Paranoja? Ma ne. Saj ne mislim, da
> google na skrivaj skenira vse računalnike tega sveta ampak
> zoprno mi je pa le.

v preteklosti je že bila možnost brskanja po tujih računalnikih RAVNO zaradi Google Desktopa.

Torej, predlagate: dol z njim? Je strah pred Googlom res upravičen? Morda… Odvisno od podatkov, ki jih ima vsak posameznik na disku.

Hja no, zdaj ravno zaradi G. desktopa se ne bi sekiral, konec koncev zame krivec ni Google, ampak napačne nastavitve. G. desktop pač indexira vse živo(maile, chat loge, internet cache, kjer se lahko nahajajo tudi varne strani, datoteke drugih uporabnikov, do katerih načeloma nimaš dostopa).
Zlonamernež lahko tako pride do podatkov, ki si jih G. hrani za opis pri iskanju ali za predogled, ne more pa do samih datotek. Google pa po moje ni krivec zato, ker se z nastavitvami desktopa in browserja se temu lahko izogneš(npr tudi izdelovalec firewalla ni krivec, če ti nekdo vdre v sistem, ker nimaš pravilno konfiguriranega fwja).

Kar me bolj skrbi pri Googlu je to, da ima ta vedno več stvari (ena zadnjih je Google Calendar), ki jih zastonj ponuja narodu in gradi ogroooooomno bazo iz katere se da verjetno potegniti marsikaj.

Mogoče pa kaj narobe delam? V preferencisih sem jasno označil, katerih direktorijev naj mi NE ŠLATA. utorent mi je namreč stalno metalo ven ker da ga drži drug program in ko sem z odličnim pripomočkom Filemon čekiral kaj ga drži sta bila to izmenjaje mcaffe scanvirus in ogrooomnokrat google desktop.
Hja, sem si rekel, torej googlu prepovem šlatanje pa je, a ne? Figo. Indexiranja se sploh ne da izklopit, sem pa zato nastavil da naj pri tem opravilu izpusti moje dokumente.
Skratka, moti me, da ne naredi tistega kar obljubi. Če se laže pri taki malenkosti, kaj šele sicer??

He, he, paranoik, kaj?

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Jah no, danes že skoraj moraš bit malo paranoika :))

Moj post se je bolj nanašal na tisto o možnosti brskanja po tujih računalnikih zaradi Google Desktopa, v potankosti pa se nisem spuščal v nastavitve GDja. Pomoje bo najboljš, da se to pomenmo enkrat ob piru 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close