Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija nasvet katero Multifunkcijsko napravo kupiti

nasvet katero Multifunkcijsko napravo kupiti

Sem popoln računalniški alfabet, zato vas sprašujem za pomoč. Kupujemo napravico za domačo uporabo. Radi bi imeli tiskalnik, skener in kopirni stroj. Fax-a ne rabimo.
Natisnili bi verjetno nekje okoli 50 str/mesec, pretežno ČB, a nekaj tudi barvnih, hitrost mi ni pomembna, bolj kvaliteta izpisa in pa cena. Zaenkrat smo mnenja da slik ne bomo tiskali, čeprav bi si radi pustili tudi to možnost odprto (gledam predvsem na ceno in kvaliteto!! slik naročenih v fotostudijih).
Skener pa bi služil za občasno “shranjevanje” kakih idej v revijah, knjigah… da ne bi bilo treba imeti vseh zadev po policah. Torej na začetku več, čez čas pa približno 50 “optično odčitanih” strani.
Kopirali bomo pa po potrebi…

Ne kupujemo nič posebnega, cenovni razred tam nekje 25.000-40.000 SIT, odločam se med HP ali Epsonom.

Gledala sem HP PSC 1510 ali 1610 ali 2355, Epsonov pa še nisem preučila.

Zdi se mi da imajo Epsoni prednost v ločenih kartušah, to je verjetno cenejša uporaba tekom let, če prav razumem če se ti ČB iztroši pri Epsonu zamenjaš samo 1, pri HP pa koliko?
Kaj pa HP – nekje sem zasledila da lahko direktno natisneš sliko iz fotoaparata, ima to možnost samo HP?

Prosim za vaše nasvete katero napravo bi na mojem mestu vi izbrali. Razmišljam v stilu, da morda kak tolar več sedaj, prinese prihranek na porabi črnila in daljšo življ. dobo.

Za nasvete že vnaprej najlepša hvala

Z nobeno od naštetih naprav morda ne boš v celoti zadovoljna. Še combo pekači so se izkazali kot navadna jajca. Več kot je naprav v eni kišti, slabše so. Osebno imam raje ločene naprave. Eni pa so povsem zadovoljni tudi z multi.
Tiskanje fotk se pa itak ne splača, saj je izdelava kakovostnih slik v studiu sedaj smešno poceni. Tudi bolj obstojne so (vpliv sonca, vlage,…). Kakovosten papir in barve so preeedrage, ne rem sem pa tja – ampak potem je nakup za tak printer vprašljiv, ni rentabilno.
Odločitev je tvoja. Osebno sem bolj naklonjen HP-ju, eni pa hvalijo Canona, kar se tiče cene kartuš.
Drugi spet poskušajo z dolivanjem barv, zato je težko biti pameten in svetovati ustrezen nakup multi.

Evo moje izkušnje z multi zadevo.
Za malo denarja ne moreš dobiti treh dobrih naprav skupaj. Žal sem to spoznal prepozno.
Na napravi mi je crknil skener, pa sem lahko celo kišto vrgel stran. Šele potem sem ugotovil, kako je to drago, saj je zaradi ene naprave v multi napravi vse skupaj šlo k hudiču in to malo po izteku garancije.

Nato sem kupil canonovo Pixmo 2000 in skener za 15.000, fotokopirat pa grem v fotokopirnico, ko je pač kaj treba.

Da dober printer in spodoben skener pa sem plačal manj kot za multifunkcijsko napravo in oboje mi dela ok.

Toliko v premislek, ne posnemaj moje trme, ker pred nakupom nisem poslušal kolegovega nasveta.

Sicer pa denar je tvoj, odločitev pa tudi.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close