Kako dvigniti rating v iskalnikih
Kako lahko dvignem rating svoje strani v raznih iskalnikih. Seveda brez nakupov ali sponzoriranja. Pazim, da ima prva stran (index) prave ključne besede, na straneh je tudi kar nekaj povezav, .. A kljub vsemu – npr. Google – postavi pred mojo stran kar nekaj že nekaj let starih in neažuriranih strani, ki zagotovo niso sponzorirane.
Google ima čisto svojo tehniko za rangiranje in prikazovanje zadetkov.
Največjo težo pri Googlu ima število povezav iz drugih strani na tvojo stran. Pa še tu je pomembno iz katere strani so linki na tvojo stran. Če ima ta stran visok rank, potem tudi tvoja stran dobi višji rank, če je to neka leva stran, ki si jo naredila kar tako in nima visokega ranka, potem jih lahko narediš na stotine, pa še ne boš imela prav višjega ranka (malo pa že pomaga)
Google gleda tudi TITLE tag, zato spremeni naslov tvoje strani, ne gleda pa META taga, tako da je le ta pri Googlu popolnoma odveč.
Potem je kriterij še število določenih besed na strani, se pravi če iščeš Švedinje, potem se mora na tvoji strani čim večkrat pojaviti beseda Švedinje.
In še en kriterij, po katerem išče Google, tudi linki naj imajo kako besedo po kateri želiš iskati (npr. Na drugo stran Švedinj) in ne le prpeprosti Naprej in Nazaj.
To je za Google, spet drugi iskalniki pa delujejo drugače.
Hmmm, hvala.
Linki na mojo stran so z ene zelo obiskane in tudi visoko rangirane strani, ter tudi nekaj drugih visoko rangiranih strani. Obiska od tam na mojo stran je kar nekaj.
Aha, praviš, da naj spremenim title tag, da google ne išče meta tag. Na mojih straneh je ključna beseda zelo zelo pogosta.
Hja, linki na tisti strani so combotu in očitno jih Google ne pobira od tam.
V Googlu lahko vidiš katere strani kažejo na določeno stran tako, da v iskalno polje vpišeš link:in_ime_strani (npr. link:med.over.net)
V title tag vpiši neko ime strani (to je tisto, kar se ti pojavi na vrhu okna brskalnika (npr tule je Med.Over.Net – Računalništvo in problemi….) in nima veze s tistim index.html, ki je ime datoteke in jo zahteva tvoj ponudnik.
Po čem pa sploh iščeš? Moj Google te uvrsti kar visoko.
Forum je zaprt za komentiranje.