Najdi forum

Prenosnik – razpad

Oj,

Imam problem s prenosnikom znamke IPC, model 7521T, ki sem ga pred leti kupil v Avstriji. Pred kakšnim letom je odpovedala CD-DVD enota, tako da sem nabavil zunanjo. Pred kratkim pa je prišlo do razpada sistema in ko sem hotel prenosnik na novo naložiti preko zunanjega Cd-ja, stvar ni funkcionirala. Povedali so mi, da bi moral imeti CD v prenosniku, drugače pa zadeva pač ne gre. Zdaj me zanima, kaj se da sploh narediti, glede na to, da dvomim, da še kje obstaja kak CD, ki bi bil primeren za moj model prenosnika.

Čau

Mislim, da če imaš usb cd-rom – potem se sistem mora dvigniti iz cd-rom.a

poizkusi pogledati v bios-u pa nastaviti vrstni red zagona..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

glede na to da je notebook star, predvidevam da ne podpira boot z usb-ja. ena od varjant je, da vzameš disk ven ga zabrišeš v drug notebook (najbol da s čim bolj podobnim čipsetom), sistem naložiš na drugem notebooku (ali računalniku – če imaš adapter iz notebook diska na ata ide channel). in potem, ko se ti sistem naloži, v sys. managerju zbrišeš oz. inštaliraš standard chipset driver, nato disk rukneš nazaj v notiča in upaš da zadeva funkcioniše. inštaliraš chipset driver in use ostalo iz zunanjega cdroma/dvdja

to bi bla ena mal bl zakompliciranih varjant, pa še ni nujno da dela.

sicer bi moral biti pa cd/dvd standarden, le adapter ki povezuje notebook in cd/dvd ni nujno da je – ponavadi se ga da sneti. odvisno kakšno muzejsko vrednost imaš :))

EJ,

hvala vama za pomoč. V teh dnevih sem v cajtnotu pa bom šele naslednji vikend lahko malo bolj pogledal obe varianti. Lep dan še naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close