Mreža in BitDefender
Zdravo.
Uporabljamo Buffallo wireless router. Na njega je priklopljen ADSL modem, en stacionarni računalnik preko crossover kabla, ter prenosnik preko brezžične povezave. S prenosnikom lahko normalno dostopam do sharanih diskov v stacionarnem medtem ko pa stacionarni nikakor ne pride do siskovja v prenosniku, čeprav je vse nastavljeno kot mora biti. No, zadeva je prej delovala, ko je bil nameščen samo NORTON ANtivirus, zdaj ko pa sem gor dal BitDefrender, pa zadeva ne dela več v tej smeri. Sicer sem BitDefender firewall pregledal, a ne najdem možnosti nastavljanja rules za “Home network”. Kaj zdaj? kako naj omogočim, da bom lahko s stacionarnim računalnikom zopet posegal po diskovlju prenosnika?
2. Ko izklopim elektriko za vse naprave računalniške periferije v naši hiši (v primeru strele ali kaj drugega) moj Buffallo pozabi nastavitve dostopanja do interneta preko ADSL modema. Povezavo zopet vzpostavim tako, da v IE-ju odtipkam xxx.xxx.xx.x cifro, se prijavim v Buffallov spletni vmesnik ter tam preko wizarda za internetno povezavo zopet na novo vzpostavim internet. Zanima me, zakaj router to pozablja oz. kako ga prepričati, da si bo to zapomnil?
3. Bluetooth na prenosniku (HP nx6125) ter bluetooth na mojem P900 se ne razumeta, pa da ne vem kaj storim. Enkrat sem ju uspel prepričati v sodelovanje kot modem, potem sem uspel prenesti iz telefona na prenosnka nekaj malega datotek, zdaj a nobena povezava ne uspe več. Bonding failed itd.itd. se vedno prikazuje. Ali pravilno sklepam, da je bluetooth standard še vedno problematična zadeva, kar se tiče kompatibilnosti naprav? Meni se to zdi brezveze, zakaj ga mnogo naprav podpira, če pa potem moj “velepametni” telefon ne zmore opraviti osnovne funkcije, za katero je bil ustvarjen?
4. Kaj si mislite o ACE Mega codec pack? Meni se zdi svetovni, vse mi dela. Se motim?
Thanx2All; David
p.s. “Modrina” je nickname moje žene
Forum je zaprt za komentiranje.