Najdi forum

Kako v accessu pri FORM definirati, da mi ob vpisu poštne številke sam izpolni kraj poštne številke.

Kje in kako moram definirati, da bo to znal narediti.

za vašo pomoč, prav lepa hvala.

loredanaa

Odvisno je sicer od tega, kako je polje definirano v tabeli, v kakšno polje vnašaš poštno številko in na katerem eventu bi rada, da se ti vpiše kraj.

Vzemiva čisto najbolj osnovno, da imaš v tabeli poštno številko v polju tipa Number, kraj pa v svojem polju tipa Text. Na formi imaš Text Box (txtPTTSt) v katerega vpišeš poštno številko in ni boundan na tabelo, ter ostala polja iz tabele, ki so boundana na na tabelo. Ko pritisneš Enter ali zapustiš polje, želiš da se napolnijo polja glede na vpisano številko.

Na formi klikni tvoj text box (txtPTTSt) in v Properties oknu izberi Event On Lost Focus. Izberi si [Event Procedure] in Code Builder. Odpre se ti Visual Basic okno in v njega vpišeš kodo, ki naj zgleda nekako takole:

Private Sub txtPTTSt_LostFocus()
Dim BookM

BookM = Me.Recordset.Bookmark
Me.Recordset.FindFirst “ID=” & Val(txtPTTSt.Text)
If Me.Recordset.nomatch Then
Me.Recordset.Bookmark = BookM
SysCmd acSysCmdSetStatus, “Ne najdem zapisa”
End If

End Sub

Če ti ne bo šlo, mi pošlji tvojo bazo na mail, da pogledava, kako imaš sploh organizirano bazo.

Hvala.
Bom poskusila, upam le, da mi bo uspelo. Čeprav to je že pravi računalniški jezik in bo težka!

Veš kaj me pa še zanima…imam dve tabeli…in zdej iz Excela sem uvozila podatke v access, a mi je podatke odprl v novi tabeli…in bi zdej te podadke kopirala v že oblikovano tabelo, kjer imem že vnesene podatke.

kako naj to naredim???

Če imata tabeli isto število polj in so polja kompatibilnih podatkovnih tipov, potem enostavno označiš polja v prvi tabeli in jih kopiraj v drugo.
Drugače boš morala uporabit import.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close