Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija power point – nastavitev privzete pisave

power point – nastavitev privzete pisave

Zanima me, kako nastavit stalno – privzeto velikost pisave v PP (MS Office 2000)? Nekaj sem iskal, pa mi ni uspelo. Rad bi, da bi vsakič, ko vstavljam tekst v okvirčku bila ustrezna velikost, ker zdaj jo moram vsakič na novo nastavljat. Saj za urejanje trenutnega dokumenta znam nastaviti, ampak kako nastaviti, da vsakič ko odprem nov dokument ta funkcija deluje.

Z desno klikni na popravljen (željen) okvir izberi Set AutoShape Defaults in to je to. Od zdaj naprej bojo vsi novi okvirčki v taki obliki in pisavi kot je bil ta.

Ja, to poznam, to deluje za aktualen dokument – a je možno nastavit tudi na splošno, za vse dokumente?

Aha, potem naredi prazen slide(ali pa popravi dosedanji obstoječi template), daj gor Text Box, nastavi font, klikni z desno in izberi Set AutoShape Defaults.
Pojdi na menu File –> Save As.
Pod Save as Type izberi Design Template, pod ime vpiši blank (in ne blank presentation kot trdi M$ :))

To je pa zdaj to, kar hočeš.

Kul, hvala ti!
Zdaj pa še eno vprašanje – na živce mi gre, da mi vedno ponuja neke svoje oblike slajdov – mislim na postavitev diapozitiva, ko vstavljam nove. Saj prvi je zdaj blank, ko pa vstavim novega je že s tistimi okvirčki. Rad bi, da bi mi, ko vstavljam nov dias, vstavil kar blank verzijo, ne pa vse tiste okvirčke za razna besedila. A te lahko prosim, da mi še tu poveš, kako se da to nastavit. Pri stari verziji ppja sem to znal, tu pa ne najdem fore.

To pa tudi jaz ne vem. Najlažje je verjetno tako, da ko dodaš nov slide na Slide Layoutu klikneš na Blank in je.

Eh, smola. No ja, se bom pač sprijaznil s tem… Če pa slučajno kdo drug to ve se bova pa oba nekaj naučila 😉

Hvala ti, hmmm za vse tvoje nasvete!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close