Najdi forum

DVD-Računalnik

S televizije sem si posnela eno oddajo na DVD. To lahko zdaj normalno gledam preko DVD predvajalnika, zanima pa me, zakaj mi ne deluje, če ga dam v računalnik. Kaj je glavna ovira?.

Najlepše hvala za kakšen namig.

Ali nimaš dvd enote ali pa nimaš dvd predvajalnika.
Če v Explorerju(Raziskovalcu) vidiš vsebino ploščka, potem ti verjetno manjka drugo. Poskusi z VLC Playerjem

No, recimo, da moira ima DVD enoto in primeren program za predvajanje DVD-jev tudi na računalniku.
Razlog se skriva drugje. DVD rekorder samodejno ne zaključi DVD-ja, saj nanj lahko poljubno dosnemavamo oddaje vse dokler ni poln. Za predvajanje na drugih predvajalnikih in na DVD enoti računalnika pa moramo na rekorderju posneti DVD zaključiti (opcija: Finalise disc).
Če pa za snemanje uporabimo DVD-RW ploščo, lahko tak zapis pogledamo tudi na računalniku, saj se RW plošče ne da zaključiti.
Pa še en uporaben primer: na navaden DVD smo posneli film ali neko glasbeno oddajo, na DVD-ju pa je še dovolj prostora in ga ne želimo zaključiti, temveč dosneti še kaj drugega. Kolegica pa nas prosi zgolj za posnetek zanimivega filma.
Z računalnikom lahko napravimo identično kopijo takega DVD-ja in kopijo nato zaključimo, kar omogoči predvajanje na vseh predvajalnikih (ne le na rekorderju). Na osnovni DVD pa še vedno lahko dosnemavamo.

Sem že uredila, najlepše hvala obema. Narobe je bilo to, da DVD-R ni bil zaključen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close