Najdi forum

nakup računalnika

Kupujem rabljen računalnik za domačo uporabo, trenutno sinkota igrata Runescape in jima je naš absolutno prepočasen, predolgo odpira igrico, enih deset minut. V knjižnjici baje zelo hitro odpre.

Po brskanju po vašem forumu sem že čisto zmešana.:-))) Kar sem našla nasvetov, gre za nakupe novih računalnikov. O rabljenih je bore malo govora. No, razbrala sem, da moraš imeti dobro grafično kartico, ostalo pa kaj? Kaj vse vpliva na hitrost in zmogljivost, igra kako vlogo hitrost internetne povezave, naša je 100 mbps, če odprem v start meniju Povezava lokalnega omrežja oz. 128/64 kbps, če gledam opis moje povezave na spletni strani mojega internetnega ponudnika. A bi bil mogoče naš računalnik dovolj dober, če bi se odločila za boljšo povezavo?

Računalnik kot sam, ne bi bil nič bolj hitrejši, če bi imela višjo hitrost internetne povezave, bi pa hitreje download-alo stvari iz interneta oziroma on-line igre bi odpiralo hitreje… Tako da, če ti takšna hitrost ustreza (128/64 kbps), jo ni potrebno spreminjati…

Resj je, za zahtevne igre je zelo pomembno kakšna je grafična kartica, tako da je bolje dati nekaj denarja več kot pa premalo, pa imaš potem nekaj časa mir. Dovolj mora biti tudi RAM-a in procesor malo bolj zmogljiv…

Lp, Max

Hvala!!!

Sedaj imamo:

intel celeron
735 mhz
256 mb ram
grafična kartica: ne vem, kam se pogleda

Lepo prosim za mnenje, kateri računalnik bi bil najprimernejši:

1.

Računalnik amd 2500+, 786 mb DDR ram…
Osebni računalnik z monitorjem:

– matična plošča Abit NF7 dual channel
– AMD 2500+ Barton procesor
– 80g Maxtor 7200rpm disk
– 3 x 256Mb ddr 400mhz ram
– Radeon ATI 9250 128Mb ViVo
– CD-RW LiteOn 52x
– DVD-RW Nec 16x, Double Layer
– ohišje Chieftec Dragon BigTower modre barve z 360w napajalnikom Chieftec
– 4 x 8cm ventilatorji s stikali na spredni konzoli

Računalnik star leto in pol, vse komponente kupljene pri enaa.com, grafična stara 3 mesce, DVD-RW enota je nova kupljena pred 3 mesci. Zraven dam novo miško Logitech ter novo multifunkcijsko tipkovnico. Na plošči integrirana mrežna karitca 10/100 ter pa 5.1 zvočna kartica!Naloženi so WIndows XP z SP2 in pa Office XP SLO

cena: 75.000 sit

2.

Računalnik: INTEL 2400
Osnovna plošča: VIA PM800
Procesor: Intel Celeron 2400 Mhz
Spomin: 256Mb DDR, PC3200, 400Mhz, CL2.5
Grafična: integrirana do 64Mb DDR
Disketna enota: 1,44Mb črna ali bela
Trdi disk: 80Gb, 7200rpm, 2Mb predpomnilnika
Optična enota: CD-RW 52x/32x/52x, črna ali bela
Ohišje: Midi Tower Delux-302, srebrno/črn; srebrno; belo/modro
Zvočna kartica: integrirana 5.1 kanalna Ac’97 codec
Mrežna kartica: integrirana 10/100Mbit LAN
USB priključki: zadaj 4x USB 2.0, spredaj 2x USB 2.0
Napajalnik: 400W

Cena: 63.900 sit

3.

Osebni rač. Amd Sempron 2200+
– ohišje midi tower z 450W nap.
– matična WinFast K7s741g – grafična, zvočna 5.1, mrežna na plošči
4 x Usb, prosto Agp 8x reža, 3 x pci
– procesor Amd sempron 2200+
– 512 Mb ram ddr400
– Hdd 80gb 7200rpm
– DVD RW 16x dual-layer

cena: 47.000 sit

4.

Athlon xp 2500+ (Barton-odklenjen)

Prodam računalnik z naslednjo konfiguracijo:
Procesor AMD Athlon xp 2500+ (odklenjen faktor)
Osnovna plošča : Arsock K7VT4A pro(SATA,DDR 400,fsb 400, še v garanciji)
Rami: DDR 1Gb pc3200(z originalnimi hladilniki, garancija!)
Disk 40Gb excelstore
Graficna : radeon 9600SE 128Mb

Cena: 80.000

5.

Pentium IV 2400 + PLEXTOR PX-716A duble layer
Pentium IV 2400 with Hyper Threading
256 DDR RAM
Maxtor 80 GB
Plextor PX-716A – duble layer (DVD zapisovalec)
LG (DVD-rom)
Creative SB Live!
ATI Radeon 9200 128 MB
Monitor LG Studioworks 15”
Zvočnika Genius

CENA: 80.000 SIT

6.

Računalnik IBM pentium 1.7 GHz + monitor 17”

Prodam osebni računalnik IBM pentium 1.7 GHz 512 RAM 40 GB disk
+ monitor 17” IBM
Vse v črni barvi, rabljen eno leto, garancija velja še pol leta.

Cena: 55.000

7.

Računalnik Athlon 2600XP BARTON

Prodam računalnik:
Athlon 2600XP
Plošča NF7-Abit
512MB DDR400
9600PRO Grafična
120GB DISK 7200
DVD-RW pekač
Floppy
Miška
Tipkovnica
….

Cena: 63.000

8.

RAČUNALNIK+MONITOR+TIPKOVNICA+MIŠKA+ZVOČNIKI
računalnik Pentium II
RAM 64 MB
CD-ROM
disketni pogon
grafična kartica RAGE II AGP
modem SUPRA EXPRESS 56i PRO
USB
MONITOR 17″
miška
tipkovnica s raznimi funkcijami
2 zvočnika

Cena: 50.000

Če se komu ljubi, bi lepo prosila, če mi napiše svoje prve tri izbire, ne rabite razlagat zakaj, ker sem že čisto zmešana od vseh podatkov.

Izbira 4, 5 in 7 so nekako najboljše od napisanih. Res pa je, da grafična ni ne vem kaj… Cena je pa 80.000 SIT. Če ni možnosti dati nekaj zraven in kupiti novega (boljšega), potem vzemi računalnik št. 4. Drugače pa če daš zraven recimo okoli 40.000+ SIT, dobiš novega… Iz starega računalnika pa lahko vseeno nekaj prišparaš in daš v novega (recimo disk, disketnik, CD/RW…). Kakšna je polno konfiguracija tvojega računalnika (poglej račun…)?

Za grafično pogledaš pod: Control Panel –> System –> Hardware –> Device Manager –> in pod Display adapters pogledaš kaj piše.

Lp, Max

Zlat si, hvala.

NVIDIA GEFORCE 2 DDR je grafična.

Kakšna je polno konfiguracija tvojega računalnika (poglej račun…)?

Tu bi rabla prevod, ne vem, kaj je konfiguracija in o katerem računu je govora.

Denarja je le toliko, žal, prenašali komponent ne bi, ta je dovolj dober za večino stvari, za igrice bi pa imeli drugega.

Konfiguracija pomeni, kakšne komponente imaš v računalniku oziroma kakšen imaš procesor, grafično, zvočno, osnovno ploščo, RAM-a… Verjetno ti piše na računu od računalnika, ko si ga kupila. Lahko pa spet pogledaš pod: Control Panel –> System –> Hardware –> Device Manager –> in pod vsakim plusom ti piše za katero napravo gre…

Če je takšen limit, potem pa kar št. 4 vzemi (ima dober procesor, RAM-a je dovolje, plata je še v garanciji, grafična pa tudi še kar). Mogoče bi samo grafično zamenjala s to, ki jo imaš zdaj in bo.

Lp, Max

A zdaj imam celo boljšo grafično? Hvala za ta podatek, iz oznak se ne vidi, kako grafično imamo oz. ni mi jasno, zakaj bi bilo 2 DDR boljša kot 9600 pro, različne firme verjetno in zato različne oznake.

Računa več nimam, v sistem managerju sem že prej gledala, ko sem pisala prejšnji odgovor, ne najdem nobenih številk kot so npr. 256 ram ali kaj podobnega. Kaj se smejiš!!!!!:-))))))
No, to še vem, da imata c in d skupaj 18 gb total space.

GEFORCE 2 DDR je daleč slabša grafična od Radeona 9600 pro

radeon: Bilo je govora o računalniku št. 4, ki ima grafično radeon 9600SE 128Mb, ki je pa slabša od NVIDIA GEFORCE 2.

mama:-))), download-i si tale program Fresh Diagnose, ki ti bo pokazal kaj imaš vse v kišti: Tako da lahko potem kaj več napišeš…

Lp, Max

Odgovarjal sem mami, ki je govorila o 9600 PRO.
Tudi če gledaš SE je že po specifikaciji pred najboljšo GF 2, pa dvomim da ima mama tako.

RADEON 9600SE Features:

– Frame Buffer: 128MB DDR
– Memory Type: DDR1
– Rendering Pipelines: 4
– Pixel Fillrate (Mpixel/sec) 1300
– Engine Clock: 325MHz
– Memory Clock: 400MHz
– AGP Speed: 4X/8X

Najhujša GeForce 2 GTS Features:

– Frame Buffer: 32-128MB DDR
– Memory Type: DDR SDRAM/SGRAM
– Rendering Pipelines: 4
– Pixel Fillrate (Gpixel/sec) 800
– Engine Clock: 200MHz
– Memory Clock: 333MHz
– AGP Speed: 1-4X

Če pa boš primerjal še benchmarke in dejstvo, da kartici poganjata čipa iz različnih generacij, boš ugotovil da je tudi 9600 SE precej pred GF 2.

mama:-))): Glede na to, da so se sistemi tipa 4 pred 2 leti prodajali za 100-120 tisoč SIT, je ta za 80.000 malo precenjen.

“Če” ima GF2 Ti ozirma Ultra, potem je sigurno boljša kot pa 9600SE (cena/hitrost). Zato ji ni potrebno menjati grafične. Če bo pa res imela dva računalnika, potem pa res nima kaj za izgubit…

Lp, Max

1 – če so tlačili ultro v kišto z celeronom, potem nimam besed
2 – še vedno je radeon 9600 SE hitrejši čeprav ima mama ultro, poleg tega pa je čip novejše generacije in ima funkcije ki jih GF2 nima

A lahko samo malo počakamo z novim računalnikom?
Če mama govorijo o http://www.runescape.com/, potem verjetno ni problem v računalniku, ampak v povezavi z internetom. Verjetno imate Arnes paket ali pa ISDN povezavo (128/64) in če je igra Java ali kaj takega, kar se vsakič nalaga z interneta, potem je logično, kaj je krivo za počasno nalaganje – verjetno bo potreben preklop na ADSL ali VDSL ali pa ukinitev spletnih iger.

Mama, ali igrajo druge igice, ki so nameščene na računalniku, pa tečejo v redu? Ali potem, ko ga naložite (po 10 minutah), Runescape teče normalno?
Potem je krivec samo slaba internetna povezava….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close