Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija za strokovnjake – internet

za strokovnjake – internet

Takole je:

Imam Telemachovo povezavo. Imam navaden PC in Laptop. Na PC sem na novo naložila Windowse in zamenjala disk. PC se ni hotel povezati na internet. Sem šla v Control Panel in Network connections in tam sem morala telemachu prebrati ene številke. To so mi uredili in PC deluje. Sedaj pa mi ne dela Laptop. Torej kako te iste številke prenesem se v Laptopa?

lp

Verjetno imaš kabelski dostop in si jim morala posredovati MAC naslov mrežne kartice. Mrežna kartica na prenosnem računalniku ima drugačen MAC naslov, zato dostop z njim ni možen.

AMPAK JAZ SEM TO ŽE ENKRAT UREJALA. IMAM KABELSKI DOSTOP JA.
JEST SAM RABIM PRIDET NA PC-JU DO STITIH PAR STEVILK. TO JE TO. POL PA TUT LAPTOP DELUJE.

Pozanimaj se pri operaterju, kaj sploh potrebuješ. Če je to MAC naslov z mrežne kartice, sta naslova na PC kartici in na mrežni v notebooku različna, zato dvomim, da se boš lahko povezala z obeh računalnikov, razen če operater lahko nastavi dostop na obe adresi. Pokliči jih pa ti bodo svetovali, zato so tam, saj služijo na tvoj račun.

Probaj prenosnik priklopiti preko USB kabla z modemom (če imaš to možnost), preko UTP kabla pa računalnik (to pa že itak imaš). Ali pa kupi Router in na njega priklopi računalnike…

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close