Najdi forum

Pozdravljeni

Imam nekaj splošnih vprašanj glede T-2, njihove ponudbe in opreme… Doma smo se odločili, da bi na T-2 vzeli cel paket – torej internet+telefon+tv. Za internet mi je vse jasno, malce sem pa zbegana pri TVju in telefonu.
Živimo v dvodružinski hiši (2 stanovanja) – eno stanovanje bi imelo t-2 tv, drugo bi obdržalo kabelsko. Je za priklop na T-2 nujno potrebno odjaviti obstoječo kabelsko tv? In še kaj je “tv vmesnik” – je to settopbox, ki ga potrebuje vsaka televizija?
In še glede telefona – vsi (torej obe družini) bi vzeli t-2 telefonijo (2 različni številki), a bi radi obdržali naše tel. aparate. Za to naj bi potrebovali nek dodaten aparat, ki nam bi ga posodil T-2 – ali vsak tel. potrebuje svojo to napravico in ali ti obe posdoijo brezplačno ali je potrebno eno dokupiti? Na pogodbi izpolniš, koliko IP telefonov naročaš in koliko PSTN/FAX vmesnikov – kaj je to slednje?

Zdaj sem že čisto zmedena, ker ne vem, kako naj izpolnim to pogobo, da bo prav…
Hvala za pomoč, lp!

Saj nisi edina, vse okrog T-2 in Telekoma, ki jim nagaja, je po svoje nejasno, nedorečeno in zmedeno.

Kaj pa če bi poklicala na T2 in jih vprašala??

A se sedaj že odzivajo na klice? Je začetna euforija potencialnih naročnikov že pojenjala?

ena, ki nima pojma napisal:

> Živimo v dvodružinski hiši (2 stanovanja) – eno stanovanje bi
> imelo t-2 tv, drugo bi obdržalo kabelsko. Je za priklop na T-2
> nujno potrebno odjaviti obstoječo kabelsko tv?

Ne.

>In še kaj je “tv
> vmesnik” – je to settopbox, ki ga potrebuje vsaka televizija?

To je vmesnik, ki podatke(kateri pridejo po telefonskem kablu) spremeni v sliko, ki jo potem gledaš na TV. Če želiš na vsakem TV sprejemniku gledati različne programe, potem za vsak sprejemnik potrebuješ svoj settop box. Če imaš le enega, lahko načeloma spelješ iz njega kable na vse TV, vendar bo potem na vseh tekel enak program.

> In še glede telefona – vsi (torej obe družini) bi vzeli t-2
> telefonijo (2 različni številki), a bi radi obdržali naše tel.
> aparate. Za to naj bi potrebovali nek dodaten aparat, ki nam bi
> ga posodil T-2 – ali vsak tel. potrebuje svojo to napravico in
> ali ti obe posdoijo brezplačno ali je potrebno eno dokupiti? Na
> pogodbi izpolniš, koliko IP telefonov naročaš in koliko
> PSTN/FAX vmesnikov – kaj je to slednje?

PSTN/FAX vmesnik je napravica, ki ti omogoča, da za IP telefonijo uporabljaš svoje stare telefonske aparate in ne IP telefona, ki ga dobiš od T2. Mislim da imajo naprave z 1. ali 2. PSTN/FAX vmesnikoma, ampak mogoče bi bilo o tem res najbolje kar na T2 vprašat.

Glede TV je to settopbox, ki ga rabi vsaka TV (za 1 TV je brezplačen za ostale se plača).
Glede telefona je pa takole. Jaz sem obdržal navaden telefon (omogoča prikaz klicočega pa še drag je bil). Priklopiš ga na eno zadevo (ruter?), kamor priklopiš tudi računalnik. Tu imaš dva mesta za priklop navadnih
analognih aparatov. V ceni 1000 SIT naročnine imaš tudi prikaz klicočega
(če to telefon podpira), npr. pri telekomu sem to doplačeval vsak mesec 720 SIT.
Vse zaenkrat dela brez večjih prekinitev.

na tisto številko jih res ne dobiš, ko pa imaš enkrat GSM monterjev pa ni več problemov, saj so ti vedno dosegljivi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close