Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija TV kartica – na USB ali za vgradnjo?

TV kartica – na USB ali za vgradnjo?

Ojla!

Premišljujem, da bi nabavil TV kartico in sicer da bi lahko posnel kakšen film, ki se dogaja v “čudnih” urah. Radijskega sprejemnika ne potrebujem, imam pa kabelsko.

Sedaj pa me zanima, kaj bi bilo po vašem mnenju zame bolje – posebej TV modul, ki se lahko priklopi na USB, ali vgradnja v računalo?

Imam matično ploščo ABIT AN7, grafično Leadtek Winfast GEFORCE FX5600XT 128Mb DDR, procesor AMD 2600+ATHLON, Windowse XP, pa mislim, da imam še vse konektorje PCI(1 do 5) proste.
Ali gre TV kartica v konektor PCI ali AGP – le tam je mislim grafična…

Prosim za kak nasvet in mogoče za kakšno vašo izkušnjo…

Lep pozdrav!

Po mojem mnenju bojše na USB-ju.Je dosti manj motenj s tem boljša slika.

In še lahko prenašaš iz računalnika na računalnik.Mora pa biti na USB 2.0.

Lp.

Ne bi se strinjal. Če nimaš namena ga kdaj uporabljati na kakšnem prenosniku, vzami raje na PCI vodilu (na AGP mislim da ne obstaja). Maš maj kablovja in navlake….

ms_12 napisal:

> Ne bi se strinjal. Če nimaš namena ga kdaj uporabljati na
> kakšnem prenosniku, vzami raje na PCI vodilu (na AGP mislim da
> ne obstaja). Maš maj kablovja in navlake….

Eh ms12 sej ne moreš vedet kaj je boljše.Sem proval oba, pa sem videl razliko v sliki,pa še telekomando bolše prime.

Leadtek winfast tv usb ll uporabljam un za v škatlo (lih tako leadtek) pa je kar leto lahko tudi dve v omari spravljen (občutna razlika v kvaliteti slike).

Na AGP vodilu seveda obstaja,sam se ga ne splača pupet ker če je kdaj treba menjat kartico …

Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close