Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija računalničar/računalnik

računalničar/računalnik

Jeseni sem kupila nov pc, ga priklopila in čez 14 dni je začel neki štrajkat, pokličem računalničarja, kjer sem pc kupila in pravi, naj ga preskeniram…in mi ni javilo za kakšen virus…potem pravi, da bodo pršli pogledat in pride čez en mesec in pravi da bo rač. odpeljal in pregledal….pravi da je vse ok samo da je mogu neki pršraufat ker se je odvilo…ok…jaz ga doma spet prklopim in še vedno isto sranje kot prej vse šteka, strani se mešajo med sabo, ko kaj zaprem mi pol programa ostane na namizju, da se mi net stran odpre čakam tud po celo minuto, če hočem poslušat musko mi začne delat rrrrrrrr šele potem začne igrat vmes parkrat zašteka tko da mi ponavlja eno in isto neki časa…kličem jaz spet tega računalničarja in prav da je to napaka pri mojem netu…imam amisov net, kličem njih pa pravjo da ni nič narobe lahko pa da je v napajanju mi pošlejo nov napajalnik in še zmeri ni blo ok, jih kličem še enkrat in pridejo do mene preverit stanje in jim ni blo nič jasno kje bi bila napaka nakar se spomnijo in priklopijo svoj pc in jim je delalo vse ok…se pravi da je napaka v mojem pcju…ropota tako kot bi avijon poslušu ampak na servisu pravijo da je to samo ventilator, v sami kišti pa ropota kot…če dam nogo na kišto muska začne igrat bolj naglas kot ponavadi, melje kot 100 let star pc…programi (tudi če je net izključen) se odpirajo kot da so cepljeni proti hitrosti…

kaj naj naredim, ker imam dovolj tega???

ima kdo kakšno idejo??? a se splača na novo nalagat windowse al je problem kje drugje…a je možno da imam v kišti čisto nekja drugega kot bi moglo bit???

Kakšna pa je trenutna konfiguracija PC-ja ?
Kje je bil kupljen ?

glede na prebrano sklepam da je tebe en okrog prinesel (lahko pa se tudi motim)

konfiguracija??? vpraši po domače ker nimam pojma kaj to pomeni, he he

kupljen je bil v LJ v Šiški v neki rač. firmi na M….., ne vem če lahko celo ime objavljam tuki gor

konfuguracija je tisto kar ima računalnik v svoji glavi oz. ohišju. Se pravi grafična, procesor, rami

imam windowse xp, computer: amd athlon procesor 3200+, 512 mb of ram

zasedenga placa mam 36, 9 gb, prostega 91 gb…

za drugo pa ne vem kje se pogleda…

Naj ti nekdo , ki se spozna na PC-je doma pregleda, kako stvari delojejo (programi). Naslednji korak pa so reklamacije. Saj je še pod garancijo, mar ne.
Težko je povedati kaj več. Stvar je potrebno vzet v roke in preveriti. To naj naredi neodvisni strokovnjak, ki bo ugotovil, kaj je narobe. Ali v programih ali na strojni opremi.
Velik šreče pri reševanju problema in pozdrav.

hvala

Nič ne čakaj, ker te bodo samo zajebali. Mene so in to pri isti firmi, kot si ti kupila, pa bom kar povedal katera firma je to, naj ljudje vedo, to je MLACOM.

Mene je tud kišta neki zajebavala, sem ga nesel na servis (je bila še garancija) in so rekli da je vse okey, pa itak ni bilo. No pol ko mi je pa garancija potekla, se je pa ugotovilo kaj je bilo narobe.

Ali so tako iznajdljivi ali pa tako nesposobni. Moj nasvet, vrni jim računalnik, naj ti dajo denar nazaj pa pojdi raje kam drugam kupit. Jaz vem, da od njih ne kupim nič več.

ja to je ta firma….matr pa vsi jih tko hvaljo…sej mi ne bodo hotli dat denarja nazaj…ker sem ga kupila že oktobra…ma morm res enga dobit da mi pride pogledat kaj sploh mam notr, če mi niso kej starga dal..ggrrr

Jest pa še enga človeka nisem srečal, ki bi hvalil to firmo, prej nasprotno, samo ko sem jaz slišal te govorice, je bilo že prepozno….sem že opravil nakup, in seveda so se te govorice potem izkazale za resnične. Toliko o tem.

Eh.Mlacom, res je na dobrem imenu,sam ne vem kaj ti šteka.Kolko časa se ti zaganjajo win XP?

Drgač je mašina z dodro (odlično) konfiguracijo.Za grafično se pogleda pa>Na namizju klk. na prazno mesto z des.miško>lasnosti>nastavirve>dodatno>kartica.

Kaj ti šteka takoj po zagonu sistema?Ko ti začne štekat stisni tipke CTRL+ALT+DELETE>procesi,maximiraj in pogledi če kateri program uporablja 100% procesorja.

Poglej to pa se oglasi.

Lp.

windowsi se mi zaganjajo 1 minuto 46 sekund sem škla prov štopat zdej….mozilla se mi odpira pri izklopljenih programih 36 sekund…

pa ko sem izklapljala rač. preden je ugasnil je puščal dolg pisk…

system idle process 96
dc++ 05
explorer 02
drugo je pa vse 00, če si mislil to

sem pa prekopirala tisto ko sem stisnila CTRL+ALT+DELETE samo če pomanjšam se nič ne vidi če dam v priponko

…a je garfična mogoče radeon X300/X550…ker imam malo drugače kot si mi ti napisal

drugač imam pa na dobavnici napisano takole

epox 9npa7I

athlon k je že gor napisan
kingmax 512mb pc 3200 ddr
hitachi T7K250 160 GB 7200 ATA 133 8MB
.
.
.
.
.
.

Ta računalnik je čisto zadosti zmogljiv, FF bi moral odpret v parih sekundah, muziko bo moral pljuvat ko snet…

Zdaj kot prvo, računalo nima kaj ropotat, če ropota ventilator, potem ga je potrebno zamenjat, če ropota kaj drugega(malo verjetno) potem je potrebno ugotovit kaj je to in tudi zamenjat.

Kot drugo, ta počasnost očitno nima veze z hardverom, kar pomeni, da so verjetno polkenca zasvinjana(s čim je pa težko govorit takole napamet). Kot že rečeno, bi bilo najbolje, da ti ga pogleda nekdo, ki se malo spozna na te reči. Če nimaš nobenega pametnega pri roki se pa oglasi na mail, da ne bova tule smetila, pa bova že nekaj uštimala.

PREVIDNO z odpiranjem “škatle”. Lahko da je na zadnji strani GARANCIJSKA NALEPKA in če jo boš poškodovala, ti pa sploh ne bodo več nič priznali, oziroma ne boš mogla dokazati da so stvari notri njihove. Vsaj ponavadi dajo firme na zadnjo stran nalepko, ki se raztrga , če hočeš računalnik odpreti .
Lako pa da ta firma prodaja PC-je od kakšnih posrednikov.
Glede konfiguracije pa se strinjam s predhodniki-DOBRA in ni razloga ,da ne bi delovala v redu.

se strinjam

z varnostno nalepko je tko…mogl bi mi jo poslat pa mi je še niso ker ko so odpiral so jo potem pozabil dat gor, jaz je pa tud nisem ker mi je niso poslali…tko da lah vsak štela not kar če…

Dobro, pol tu ni problem.
Lahko pa še nekaj probaš. Ne vem, če ti je že kdo svetoval. WIN XP imajo možnost obnovitve sistema.Datum nastaviš na dan, ko si ga kupila oziroma pred dnem, ko so se začele težave. Če bo potem vse delovalo narmalno je verjetno problem v kakšnem programu, če si ga instalirala.

Probaj:
START-PROGRAMI-PRIPOMOČKI-SISTEMSKA ORODJA-OBNOVITEV SISTEMA.

Potem slediš napotkom, ki jih zahteva program. Mislim,da sem pravilno prevedel, ker jaz imam angleško verzijo XP in lahko da nisem kaj pravilno prevedel.Bom napisal še angleško verzijo za orientacijo.

START- ACCESSORIES- SYSTEM TOOLS -SYSTEM RESTORE.

V priponki sem dal slikci za nadaljni postopek.
Probaj še to . Škodit ne more.

Pozdrav

če hočem nastavit datum se mi ustavi na 24. novembru jaz sem rač. dobila pa okoli 20. oktobra…samo potem je bil na servisu in so mi nekaj popravljali in sem ga priklopila ne vem kdaj možno da 24. novembra kaj a probam na 24. november..

Lahko, samo da bo PRED datumom, ko so se začele težave.
Gre se samo zato , da se izključi možnost programske (sofwerske) napake.

itak mi gre samo do 24.11. datum nazaj več ne gre

A so bile težave že 24.11?

sem probala pa mi je napisalo da sistem can’t restore on date 24.11. ma težavo so skoz odkar sem ga kupila, potem sem ga mela na servisu so mi neki štimal in vseeno ni blo ok…

Verjetno so takrat instalirali Windowse.

Po več mesecih uporabe dokaj redko uspe obnovitev za več mesecev nazaj – medtem se na računalniku marsikaj dogaja in spreminja, zlasti ča uporabnik dodaja nove aplikacije in briše stare. Brez brisanja obnovitvenih točk je tako po daljšem času uporabe xp-jev ta opcija žal le pogojno uporabna.
V poštev pa seveda pride image particije c – torej, uporaba Acronisa ali Ghosta. To nam prihrani mukotrpno ponovno nalaganje. Samo 6 do 10 min rabite in vse je spet kot novo 🙂

Tudi jaz se strinjam z mnenjem Hmmm-ja.

Zmenta se po e-mailu.Sicer jaz si bi kar na novo inštaliral win,če ne bi moral rešiti težal.

Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close