Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Avast-pregled vseh datotek

Avast-pregled vseh datotek

Ali lahko preko Avasta pregledam okužene in čiste file/datoteke? Kako naj to naredim? Mora program pregledat vse naloženo na pc ali ga lahko ustavim in aktiviram potem od tam naprej?
Sem nevednica glede tega, rada bi poiskala neke odprte strani iz interneta, pa jih nimam niti v zgodovini. Mislite, da so zabeleženi kje?

Hvala in lp,
Maša

Maša napisal:

> Ali lahko preko Avasta pregledam okužene in čiste
> file/datoteke?

Lahko

>Kako naj to naredim?

Verjetno odpreš program in pritisneš kak Scan ali kaj podobnega.

>Mora program pregledat vse naloženo na pc ali ga lahko ustavim in aktiviram potem od tam naprej?

Ni potrebno čisto vseh, najbolj kritične so datoteke z končnico exe, com, pif, scr, vbs, bat, doc, xls, mdb, ppt, dll, js, inf, reg, hlp. chm, zip, rar
Če imaš na disku veliko slik, filmov, muzike, potem teh datotek ni potrebno preverjat saj se virus ne more skrivat v datotekah z končnico jpg, bmp, gif, mp3, wav, avi, mpg.
Ko pregleduješ disk, skeniranje sicer lahko brez škode ustaviš, vendar bo ob ponovnem skeniranju program zopet šel od začetka in pregledal vse datoteke.

> Sem nevednica glede tega, rada bi poiskala neke odprte strani
> iz interneta, pa jih nimam niti v zgodovini. Mislite, da so
> zabeleženi kje?

Avast je antivirus in ni namenjen iskanju datotek, za to imaš druga orodja.
Datoteke se lahko nahajajo v začasnih internetnih datotekah

Ok, sem pregledala disk in ni virusov. Kako je torej s temi začasnimi datotekami? Rada bi našla nekaj neshranjenih podatkov iz interneta, ni jih v zgodovini, ne v možnostih v zasebnosti,.. Kaj je mogoče še napraviti?
Katera orodja še obstajajo?
Hvala in lp

Internet Explorer si med surfanjem na disk zapisuje spletne strani in njihove komponente, zato da mu ni treba vedno vse prenašat iz spleta, ampak če obiščeš stran na kateri si že bila, naloži nekaj podatkov kar iz diska (kar je veliko hitreje kot iz spleta).

Te datoteke so shranjene v mapi \Documents and Settings\tvoj_uporabnik\Local Settings\Temporary Internet Files

Mapa Local Settings je skrita, zato moraš imeti vključeno, da vidiš tudi skrite mape.

Je pa v teh mapah lahko ogromno datotek in iskanje prave zna biti podobno iskanju igle v senu.

Drugih pametnih varjant pa žal ni.

Hvala za odgovore!
Kaj pa če imam Mozillo, kako pa tam najdem te datoteke. Ne vem , kje se skrivajo Temporary Internet files?!
Pri Explorerju mi je jasno, tu pa čisto nič..
Hvala in lp

Pri mozili poglej v mapo
\Documents and Settings\tvoj_uporabnik\Application Data\Mozilla\Profiles

Tu notri imaš profile. Vsak profil ima svoje začasne datoteke v mapi Cache, vendat je tu še bolj zagamano kaj najti, kot v IE, saj imajo datoteke notri “čudna” imena in nimajo končnic.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close