Problem s postanjem na forum
Ni to problem. Piškotki, začasne datoteke in druge lokalne nastavitve zgleda da nimajo kaj dosti veze, ker ne spremenijo obnašanja. Prav tako ne menjava brskalnika….Firefox, IE, Opera….enaki rezultati (na novo instalirano). Standardni ukrepi (izklop antivirusa in ostale nujne navleke) niso vplivalali na delovanje. Zgleda, da ke tudi neodvisno od računalnika in OS, ker sem poskusil na različnih računalnikih v mreži.
Glede na to, da imam router sem ga zresetiral, pa se stvar ni prav nič spremenila. DMZ način ravno tako ni pomagal (ne vem sicer zakaj bi, ampak sem vseeno poskusil).
Naj še omenim, da je v vsem tem času dostop do interneta deloval normalno, tako kot dostop in postanje na druge forume (ravno tako na osnovi PHP-ja , le ne v okviru med.over.net)
Do tega, da zdaj lahko spet postam (ne vem za koliko časa) je spet prišlo čisto po naključju, ko sem naključno poskusil po načinu : “A že dela, po dveh dneh”.
Hm. Po malo eksperimentiranja sem ugotovil sledeče, ki bo mogoče še komu pomagalo (navajal le lastna opažanja, ki mogoče ne veljajo za druge računalnike in nastavitve):
– ponavadi postanje na forum ni več mogoče po tem, ko je povezava z internetom dlje časa vzpostavljena (samo VČASIH, se je že zgodilo, da stvar ni delala 2 minuti po priklopu)
– brisanje piškotov, šare, uporaba drugih brskalnikov, nastavitve varnosti itd, ne vplivajo na simptome
– nekateri (ne le tu pod to temo) so omenjali, da pomaga reset routerja (v kolikor se ga uporablja), vendar ni to ključno…
Ne vem sicer, kakšne podatke hrani med.over.net o uporabnikih med samo povezavo in kaj spravlja v piškotke, ki jih nastavi, ampak zgleda, da se nekaj zatakne.
!Stvar namreč skoraj zmeraj steče, ko router (ali računalnik, če je ta direkt priklopljen) pridobi nov IP. !
Ni treba nobenih ponovnih zagonov, resetov, brisanj itd. (Če se uporablja dinamični IP je dovolj, da se povezava prekine in ponovno vzpostavi). Zato sklepam, da mora nekje biti nekaj narobe v protokolu komunikacije s strežnikom med.over.net oziroma v principu po katerem le ta odobri postanje. Seveda se lahko motim…
Po raznih preizkusih na drugih forumih (ravno tako na osnovi “Phorum”), se te težave še niso pojavile.
Forum je zaprt za komentiranje.