prosim za mnenje, nov računalnik
Kupujem nov računalnik.
Namenjen bi bil (no ja, kar zahtevnim) grafičnim fušom doma in ne igranju igric. V službi je namreč zelo enostavno, se vsedeš in delaš, računalo je pač tako kot je, lahko se samo pritožuješ ko se sesuje, ko je najmanj potrebno:))
Doma bi rabila nekaj vsaj približno konkretnega. (pa ne mi rečt, nej kupim mac-a, ker nimam pol tolk denarja)
Že takoj na začetku imam problem, ker ne vem ali kupit sestavljenega, ki mi je približno všeč (in kot pravijo nekateri, dobit mačka v žaklju) al ga sestavit po naročilu. Vaše izkušnje?
Prosim vas še za mnjenje o tem, ki je že sestavljen:
ohišje: Aplus CS-GL09AL-BK Gladiator
napajalnik: LC Power 550W-G (1×140) silent
procesor: Pentium 640 3.2/800 2MB LGA
hladilnik: priložen BOX
mat. plošča: Epox 5EDAI (ta mi je sumljiva)
pomnilnik: 1GB PC4300 DDR-II
trdi disk: 250GB SATA-II 7200 8MB
graf. kartica: GF 7800GT 256MB ViVo PCIe
zvoč. kartica: integrirana 3D 32bit
mrež. kartica: integrirana 10/100/100
cd/dvd enota: NEC ND-4550 DVDRW 16x dvoslojni
tipkovnica: multimedijska
miška: Logitech RX300 Premium optical
Cena: 270k
(ki preračunano po komponentah sploh kaj dosti drugačna)
Najlepša hvala za mnenja
Za resno računalniško delo in grafično oblikovanje ti iskreno odsvetujem vnaprej sestavljene konfiguracije, ki so na policah slovenskih računalniških trgovin.
Raje izberi solidno računalniško podjetje in se z njimi dogovori za dobavo po tvojih željah in potrebah. Res je, verjetno ne bodo nudili nakupa na obroke, bodo pa vsaj ključne vgrajene komponente bolj kakovostne. Upoštevaj tudi njihove reference in odzivnost ter oddaljenost servisa.
Za 3D pa potrebuješ močno 3D kartico, tako da ta bi bila kar OK.
Več rama in hitrejši disk pa itak vedno prav pride 🙂
Je pa težko takole na pamet svetovat, ker pač ne vemo, kako zahtevne in velike projekte delaš. Drugače pa ta računalnik ni tako švoh, bi moralo biti kar zadovoljivo. Kakšen računalnik imaš pa v službi?
V službi…
Presnet, sej ne znam nc pogledat, razen kolk je prostora na disku pa na strežniku.
Če kej pomaga, lohk sam nekej programov naštejem. Adobe, pa en kup 3d, itak, pol pa še inca, smoke (silicon)…
he he, mislim pa, da bi bil tale, ki sem ga opisala na začetku, verjetno boljši od večine, ki so tule (pustmo silicone, ki so pa sploh poglavje zase), ker se tile sesuvajo al pa zmrznejo ravno takrat, ko maš največ dela, za renderiranje v a.a.effects pa rabiš včasih celo noč….
Kaj pa diski in firma (WD, SEAGATE, MAXTOR)? Mene so dobri ljudje 🙂 opozorili samo, da mora bit SATA-II.
Je pri RAMu to tud kej zelo pomembno?
Forum je zaprt za komentiranje.