Mula
Ko sem instalirov program system mechanik 6 mi je muli zavezalo oči. Program sem zbrisal mulo še enkrat instalirov pa ima še vedno zavezane oči. Če dam v muli TEST PORTS mi napiše
Please wait while the ports of your eMule are being tested…
Testing IP: BSN-95-218-233.dial-up.dsl.siol.net (193.95.218.233)
Starting TCP connection test…
TCP connection test failed because eMule rejected the connection.
It is possible that your IPFilter includes the IP of this server, making a connectiontest impossible.
Connection test finished.
Mula dela drugače normalno
Ja potem pa pač poglej po SystemWorksu kje imaš požarni zid (firewall),
tam poišči kako se “odobrijo” programi, kateri imajo pravico dostopa
do interneta, ali pa počakaj, če ti bo kdo od ostalih
kaj napisal – jaz tega programa nimam instaliranega 🙂
odpreti moraš mulina porta. Za windows firewall je dovolj če to storiš v nastavitvah mule (v povezavah klikni tisti dolgi gumb pod TCP, UDP), za router moraš v routerju poiskati forwarding ports, za kaj več pa povej kaj več.
Wega, v priponki vidiš, kaj mi napiše, če kliknem tisti dolgi gumb, pa saj
niti ne vem, kaj mi hoče povedati.
Porte imam testirane ostale nastavitve se pa vidijo. Včeraj je bil mali čudež, da mi je šlo nekaj dol 22 KB.
Imam XP PRO SLO SP2, AVAST visim pa na kablu TRIERE ROUTAR-ja nimam.
Požarni zid uključen, če ga izključim ni vidnih sprememb.
LP
Še en
Tam si verjetno pritisnil tipko open this ports on windows firewall in ti je odprlo te porte na windosowskem firewallom. Če pa imaš še drug firewall si moraš pa še tam naštimati te porte. Na mojem sem lahko to spremenil preko interneta. Aha pa poglej še če imaš tam ko se priklopiš na nek server če ti tam piše high Id ali Low ID. Če imaš high pomeni da imaš porte uspešno odprte in ti mula dela kolikor hitro pač lahko. Če pa imaš low pa si moraš še odpreti porte bla bla bla…
Upam da je kaj pomagalo
AC
Še en na server se priklopiš tako da pritisneš tam servers in potem tam izbereš katerega hočeš. Najbolje je izbrati tistega ki ima največ uporabnikov. Jaz ponavadi izberem razorbeck 2.0. Ne vem pa kaj pričakuješ saj imam jaz tudi normalen adsl priključek pa mi redno vleče dol z hitrostjo 10 kb/s redko hitreje.
Jani od tistih nastavitev za prenos gor pa dol je pa odvisno s kakšno hitrostjo dovoliš da ti drugi pobirajo podatke in pa s kolikšno maksimalno hitrostjo lahko ti dol vlečeš
Upam da je kaj pomagalo
AC
Sedaj sem se povezal s strežnikom in imam visok ID, daj mi še razloži
v čem je prednost, da si povezan s strežnikom.
Na iskanju imam pa nastavljeno globalno (strežnik), če je prav.
Pa še nekaj, velikokrat vidim, da nekdo želi videti moje datoteke,
kako pa naj jaz vidim od nekoga drugega?
Kar se tiče hitrosti, berem tukaj na forumu, da imajo nekateri 50 ali 100 KB
hitrosti in sprašujejo, kako bi jo povečali. Odkot jim takšna hitrost.
Za izmenjavo imam pa 10 GB datotek.
To mi še odgovori pa te pustim na miru.
Hvala
LP
1. S serverjem moraš biti povezan če hočeš downloadat drugače ne gre.
2. Te datoteke ki jih drugi lahko vidijo pa lahko narediš da jih drug ne morejo videti tako da greš v nastavitve in potem datoteke in potem vzgoraj prikaži moje datoteke nikomur. S tem ne boš izgubil statusa high ID.
3. Hitrost downloadanja emule ni odvisna od velikosti podatkov ki si jih pripravljen sherat. Odvisna je samo do hitrosti interneta in pa od virov ki so takrat prijavljeni
Če imaš pa še kakšno vprašanje pa le vprašaj zato smo tu 🙂
Upam da je kaj pomagalo
AC
Forum je zaprt za komentiranje.