Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija PC – prenosnik wireles link?

PC – prenosnik wireles link?

Pozdravljeni imam PC preko Compaq NC 3121 Fast Ethernet NIC povezan z routerjem na kabelski modem. Sedaj bi pa rad preko dodatne wireles kartice SITECOM PCI, povezal PC z notesnikom in kartico SITECOM PCMCA, tako, da bi lahko tudi notesnik šel na internet, obenem pa bi se med sabo videla in lahko izmenjevala datoteke. Oba sta v istem prostoru, vendar mi povezave ne uspe narediti. Torej:
ali moram nastavit IP- je tudi na wireles karticah?
ali moram ustvariti novo omrežje in s kakšnim imenom, ali je lahko enako žičnemu se pravi mshome?
ali moram narediti Network Bridge med brezžično in žično kartico v PC ju?
Trenutno namreč vsak računalnik vidi samo sebe, pa sem poskusil z WIN XP nastavitvami kakor tudi s programom, ki sem ga dobil zraven brezžičnih kartic.
Mi lahko kdo še kaj svetuje?
lp

Mislim, da nisi dobil nobenega odgovora, samo zato ker si tako nejasno
napisal vprašanje/želje.
Še jaz sem po četrtem branju obupal do konca.

torej lepo prosim še enkrat napiši kaj bi rad imel in kje imaš težave.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Povej ali pa nariši 🙂 in pripopaj slikico gor, kako hočeš imeti postavljeno mrežo oziroma povezane računalnike… Če sem prav razumel,hočeš imeti takole: Kabelski modem –> Router –> PC ; prenosnik pa mora imeti brezžični dostop do inerneta in do PC-ja, je tako?

Lp, Max

Za povezavo med prenosnikom in internetom si omisli brezžični router in brezžično mrežno kartico.

Za povezavo med PC-jem in prenosnikom, pa lahko uporabiš “brezžični most”, ki ga narediš z Access point-om, tako da se PC in prenosnik povežeta na Access point in si tako med seboj izmenjujeta podatke.

To je seveda za brezžično mrežo. Mogoče je še kakšna druga možnost…

Lp, Max

Žal sem bil malo odsoten in nisem mogel že prej podati željenih zahtev, saj sem z podatki očitno pretiraval in vas samo zmedel. Torej WIN XP.Profesional na obeh mašinah. Prenosnik naj bi imel samo PCMCA brezžično kartico, preko katere bi se povezal z PC-jem, ki ima eno PCI brezžuično kartico istega proizvajalca kot notesnik in eno PCI 3Com mrežno do routerja in interneta. PC naj bi notesniku tudi šeral internetno povezavo.
LP

Na obeh brezžičnih karticah nastavi ad-hoc mode (+ ostale tipične wifi zadeve) in mora delati. Seveda pa to NI privzeta nastavitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close