Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija ali velja garancija ce ma ekran črno piko

ali velja garancija ce ma ekran črno piko

Lp
Danes sem videl da ima moj nov prenosnik hp Compaq nx6125 mrtvo piko na ekranu. Nekje na sredini. Nebom rekel da me to nevem kako moti samo se bojim da bo nastala še kakšna.
Lahko v takem primeru jaz uveljavim garancijo in mi zamenjajo ekran?

mislim da je minimum 5 mrtvih pik na ekranu.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Podobno se dogaja tudi kupcem LCD zaslonov, ki izdelek običajno težko reklamirajo (če ni dovolj mrtvih pixlov).
Osebno zagovarjam stališče, da ima vsak pravico do brezhibnega zaslona – saj običajno kupi mačka v žaklju (beri v škatli). Te napake vsak niti ne opazi takoj, šele pri kakšnem temnejšem ozadju ali screen saverju. V osmih dneh od nakupa se običajno skoraj v vsaki trgovini da dogovoriti za zamenjavo, čeravno se večina prodajalcev izgovarja, da reklamacija ni upravičena… Z nekaj vztrajnosti se premaga tudi takšne pomisleke trgovcev. 75 do 100.000 tolarjev navsezadnje le ni malo denarja. Zakaj bi imel pred sabo nov zaslon z napakami, če si ga pošteno plačal??
Res je tudi, da nekaterih te napakice ne motijo dosti, saj pri vsakdanjem delu skorajda niso zaznavne.

Lahko pa kupiš LCD zaslone prve klase, katere ti morajo ob eni sami črni piki
zamenjati ekran. Ampak so cca. 20 jurjev dražji.
Tako da…

Poglej v garancijski list in tam vse piše kako in kaj (kakšni so standardi, klasa…).

Lp, Max

Moj LCD monitor je kar v trgovini trgovec pregledal, preden sem ga kupila (beri plačala). Res pa je, da sem v tisti rač. trgovini redna-stalna stranka… tako stranko pa je škoda izgubit. Konec koncev, če plačaš za monitor nekaj 10 tisočakov čez 100.000, to ni malo denarja, kajne?

Ne vem kako se reče tisti aparaturi, ampak monitor je priklopil nanjo in za vsako barvo (rd, zel, md..) je pregledal monitor, bila sem pa zraven, tako da sem videla na lastne oči, da moj bodoči LCD nima mrtvih pixlov. Vsa pohvala prodajalcu!

Lp, Lady L

To ni aparatura ampak navden program, ki menja barve ozadij. Potem se moraš samo zanesti na lastne oči. Da pa te potolažim, defektni pixel se ti lahko zgodi kadarkoli (po mesecu dni ali po enem letu), tako da pregled monitorja pred nakupom ni garancija da ne boš nikoli imela problemov z defect pixli.

Ni, ampak vsaj nov jih nima 🙂

Printer, ja je že klemen napisal, da je 5 pik na ekranu. Ampak v roku 8 dneh od nakupa ti ga morajo zamenjati. Zakon o varstvu potrošnikov. Pač rečeš, da ti ni všeč…

Lp

Program ali karkoli… priklopil ga je na neko “škatlo”, whatever… v glavnem, jaz ne kupujem na slepo (beri mačka v žaklju).
In ko se gre za monitor, ki je pomemben – pa ne samo da se vidi kaj delaš, ampak tudi zaradi oči – se ne pustim odpravit s suhoparnim odgovorom.
Pa še to: nisem tako bogata, da bi kupovala poceni zadeve. Že cian je rekel “malo penez, malo muzike”. Upam, da razumeš.

Pa lp, LL

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close