težave ob zagonu
Pozdravljeni,
imam naslednjo težavo:
pri zagonu sicer ostarega računalnika se mi vse pogosteje dogaja, da ne prepozna diska (Detecting primary master: NONE) in z njim povezane CD enote (Primary slave: NONE), čemur normalno sledi sporočilo Disk boot failure… Ko računalnik 2 do 3x resetiram se sistem naloži in deluje normalno. Imam instalirane Windowse XP. Zagnal sem tako scandisk, anti-virursni program, spybot, počistil register, defregmentiral disk pa nič od tega ne pomaga.
Po vsem zdravljenju in čiščenju navlake sem si nakopal novo težavo, saj se mi je ob ponovni instalaciji Firefoxa sistem sesul s sporočilom: Begining dump of physical memory.. To se mi je ponovilo se dvakrat med brskanjem po netu s tem brskalnikom.. Po vsem tem se bojim, da bi bilo tudi formatiranje diska neuspešno.. A se bom moral res počasi poslovit od starega prijatelja ali ima še kdo kakšen nasvet.
V naprej hvala za odgovore in
SREČNO
prijatelj
Hvala obema na odgovoru. V sili je človeku vsak najmanjši namig ali razmišlanje dobrodošlo…
Kable in konektorje sem prekontroliral že prej, do spoznanja, da ni kriv OS sem pa rabil malo več časa.. Seveda sem poskusil tudi z zamenjavo priključkov diska iz Primary na Secondary IDE na plošči ter samega kabla, pa ni dalo rezultatov.. Kot zaenkrat kaže je celotni problem povzročala CD enota, ki je bila spojena kot Primary Slave. Kaj se ji naenkrat zgodilo pa ne vem.. Toliko za informacijo, če se komu še kaj podobnega primeri.. Zanimivo, da je ta kombinacija delala brezhibno vsaj dve leti..
SREČNO,
prijatelj
Forum je zaprt za komentiranje.