Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija PLAČEVANJE POLOŽNIC PREKO NETA

PLAČEVANJE POLOŽNIC PREKO NETA

tisti ki plačujete položnice preko spleta me zanima če imate težave glede navajanja slicev. začel sem uporabljati spletno plačevanje Abanet, pa mi pri rubriki referenca stalno javlja da je narobe ( da se ne ujema …) kako vi te probleme rešujete. opazil sem, da če je sklic krajši da ni problema, ko pa je sklic na položnici tako dolg kolikor je na položnici kvadratkov pa imam stalno probleme.

Uporabljam Abanet in še nisem imel te težave.
Povprašaj banko.

Pa si siguren, da pravilno plačuješ?

Posebna položnica namreč nima reference, ima le sklic.

Referenco ima le plačilni nalog BN01.
Referenca pove le po katerem modulu se računa kontrolna številka sklica in za samo plačilo v bistvu ni pomembna (le kotroliraš če si pravilno vnesel sklic). Če daš pod referenco 00, pomeni, da se kontrolne številke na sklic ne računa in potem te bo 100% spustil naprej, moraš biti pa potem previden, da si sklic vtipkal pravilno.

Pri položici pa reference ni, kontrolna številka sklica pa se vedno računa po enaki formuli, tako da tu ne moreš vnesti napačno.

kaj torej račune za telefon, elektriko. itd se plačuje kot plačilni nalog ali kot posebno položnico?

še to sem hotu napisat, da če napišem pod referenco v prvo okence 00 v drugo pa tisto št. ki je na računu, mi ponavadi javi da je kao št predolga (v primeru da so na računu vsa okenca polna s številkami), če pa je številka krajša in če napišem v prvo okence 00 me normalno spusti naprej. torej kaj naredite v tem primeru ko je št dolga, se pa vsekakor ne začne z 00, ali 05?

Z računi za elektriko, telefon, rtv … dobiš vedno posebno položnico.
Samo prepiseš v obrazec poseb.položnice na Abanet in to je to.

Kot ti je že Mikey povedal, tisto kar pošiljajo rtvji, mobiteli, sioli, telekomi, smetarji, vodovodarji in ostali so posebne položnice. So take čudno oranžne barve , imajo 13 mestni sklic in nimajo reference(tako da prvi 2 mesti sklica nista referenca)

BN01 pa je druga stvar, tko lepo pisana , ima 2X 2 mesti za referenco in 22 za sklic (breme, dobro).

Za vnašanje obeh stvari imaš ločene obrazce, zato moraš položnico vnesti na obrazec za PP, nalog pa na obrazec za BN01, ne moreš pa PP vnest na obrazec BN01.

Če boš pravilno vnašal bojo tudi sklici štimal in te bo normalno spustil naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close