Mreža
Pozdravljeni
Prosim če mi kdo pove ali posreduje spletno stran kjer bi našel kako morajo biti barve kabla za adsl in mrežo med dvema računalnikoma.
Kakšna je razlika med FTP in UTP kablom v trgovini so mi uturali FTP ima štiri pare žic ma zunanji ovoj je zelo tanek. Sem ga že namontiral
45 metrov sedaj mankajo samo še konektorji. Tudi klešče sem nabavil tako da čakam samo še slikco kako morajo bit barve.
Hvala
lp:Twin
Kako imaš sedaj postavljeno mrežo?
Cross kabel se uporablja za direktno povezavo 2 pc (ali pc-adsl modem), če pa imaš računala povezana preko stikala ali routerja, pa se uporablja navadne kable.
Razlika med FTP in UTP pa je ta, da ima FTP (Foil screened Twisted Pair) dodatno, ponavadi aluminiasto zažčito, da prepreči dodatni šum, UTP (Unshielded Twisted Pair) pa je nezaščiten (ima le tisti plastični ovoj).
Za doma ponavadi čisto zadostuje UTP
Mam komunikaciski prehod sagem z štirimi izhodi, dva računalnika mi delujeta vredu še dva bi pa priključil 45 metrov stran in sem kabel naredil sam v kombinaciji kot mi je poslal Pero to je crosoover. Sumim da so slabo spojene žice v konektojih,bom danes preizkusil z instrumentom če so vsi kontakti spojeni
ps: Prva dva računala mi je povezal elektroničar in mi tudi naredi kabel.
lp: Twin
Na linku, ki ti ga je poslal Pero imaš lepo razloženo kdaj se uporablja cross kabel.
1. Ko povežeš 2 računala brez huba.
2. Ko povežeš računalo in dsl/cable modem
3. Ko povežeš hub/router z dsl/cable modemom in ne uporabiš uplink porta.
Iz računala v hub/router (tvoj Sagem se obnaša kot hub, če je to tisti od Siola) pa se uporarablja navaden straight through kabel.
Forum je zaprt za komentiranje.