Najdi forum

ebay- za klemnaxx

klemenxx, pred časom si priporočil za nakup knjig ebay. znanec si ga ej ogledal in pravi, da si ne bi upal tja zapisati številke svoje kartice, ker da gre za posameznike, ki prodajajjo in se mu ne zdi varno. varneje se mu zdi na amazon, ker je to le velika firma.
si ti že naročal rpeko e-baya?kakšne imaš izkušnje

hvala

Isto vprasanje muci tudi mene, pa se zanima me ce kdo uporablja pay pal, in ce kdo pozna kako varianto za plačevanje , da ne bi bila potrebna uporaba bancne kartice ampak da bi denar nakazal preko svoje banke

lp

preko ebay-a sem že naročeval – mislim da imaš tudi varianto plačila
preko banke, ampak pač malce dlje traja.
Lahko pa preko PayPal-a..

Sicer pa nikogar nikdar nisem prepričeval, da so moji odgovori v redu
za posameznike, jaz napišem samo svoje izkušnje in nič več.

Pač – izvoli pa si kupi kjerkoli že želiš, lahko tudi Amazon – zakaj ne ??

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Pa saj se lahko dogovoriš, da plačaš preko banke – kje je pa problem ??

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Preko banke plačaš okoli 1.900 SIT provizije, pa transakcija traja nekaj dni. Pa en kup formularjev je potrebno izpolnitl.

Sama uporabljam sistem PayPal, odličen je. Žal slovenci še ne moremo prejemati plačil, lahko pa plačujemo :))) Pred nekaj tedni sem sama spraševala tukaj gor kaj in kako.

V sistemu PayPal plačujem s kreditno kartico, v valuti ki je zahtevana od prodajalca. Največkrat v evrih, angleških funtih in ameriških dolarjih. Transakcijo pač obračuna banka po tečaju na dan plačila, kot za vsa ostala plačila prek kartic.

Tudi sama zelo nerada dajem naokoli številko moje kreditne kartice, tudi sicer sem jo vedno uporabljala izrecno le na “secure” povezavah. Zato sem zdaj začela uporabljati sistem PayPal, ki ga uporablja večina evropskih spletnih trgovin.

Paypal je danes največji spletni plačilni sistem. Uporabnik registrira kreditno kartico (v nekaterih državah lahko tudi bančni račun ali debetno kartico) in izbere kakšen Paypal račun hoče imeti. Vsi so zastonj.

Iz Slovenije lahko plačuješ, žal pa še ne mores prejemati plačil (zaenkrat je
Slovencem na voljo le ta, mislim, da zaradi pranja denarja), potem imaš premier račun, kjer plačuješ in prejemaš plačila, vendar je vsota omejena, potem je še business račun, kjer pa sprejemaš plačila in plačujes po mili volji, če imaš bančni račun čez mejo 🙂

Plačevanje je zastonj, lahko pa ti izdajatelj tvoje kartice zaračuna za menjavo valute, odvisno, kakšno kartico imaš in od izdajatelja

Če greš na ta naslov, boš lahko dobila še več informacij:

Registracija je preprosta, korak po koraku. Veliko internetnih trgovin sedaj uporablja Paypal, uporabljaš ga lahko tudi na E-bay.

Meni je ta sistem všeč, ker moja spletna trgovina, ki ima PayPal – pošlje vse direktno v moj mail-box, nato plačilo samo še potrdim in enostavno sledim navodilom korak za korakom. Je res enostavno.

Nekateri si za spletne nakupe priskrbijo eno levo kreditno kartico, določijo omejen limit, npr. max. 30.000 SIT, da se izognejo zlorabam.

Tudi na PayPal si lahko sam določiš limit, koliko je lahko s tvoje kartice na mesec plačil.

Zlatolaska, a ti tudi prodajaš kaj na e-bayu?
Imaš kakšne izkušnje s tem?

Kaj pa če si odpreš še en transakcijski račun na drugi banki in na njega polagaš toliko denarja kot ga potrebuješ za nakup?

Za take zadeve si je na banki najboljše odpret extra račun in nanj položiti SAMO toliko cekinov kolikor tista zadeva stane…
Madona, se pa res ne znajdete, folk!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close