Najdi forum

V PC se mi je naselil virus WIN32:CTX in trojanec WIN32:Trojano-2201, ki nenehno zaganja nek programčič kernels.exe. Poskušal sem ga odstraniti z antivir programom Avast v varnem zagonu, program je javil, da ga je odstranil popolnoma, pa se vseeno znova pojavlja. Ima kdo idejo, kaj mi je še storiti?

Poskusi obnovit sisitem. lp

probaj s antivirusnim solo.
Super zadeva!

Ni ti pa pobrisal programa.To boš moral sam.
Najprej ga moraš locirati na PC-ju.Ker je stalno aktiven ga ne boš mogel takoj pobrisati. Najprej ga moraš “ugasnit” in sicer takole: Pritisni skupaj CTRL-ALT-DEL.Pojavi se ti okno,kjer so prikazani vsi aktivni programi (ki laufajo).Označiš ga in pritisnaš END TASK,oziroma KONČAJ OPRAVILO.Nato ga pobriši ročno. Mislin, da i tako moralo iti. Jaz sem parkrat rašil zadevo na tak način.

werdi: sem hotel probat tudi to, pa mi PC javi, da imama onemogočenega upravitelja opravil…(?). Verjetno je to nekje v nastavitvah res onemogočeno s kakšno kljukico preveč, ampak ne znam najti opcije, da bi zaevo odklenil in pogledal, kateri programi mi laufajo. Kje naj omogočim oz. odklenem to opcijo?

vedno je dobro sistem pregledati (seveda v varnem načinu) še s kakšnim drugim antivirusnim programom in ne slepo zaupati tistemu, ki ga običajno uporabljaš; poskusi npr. Antivir ali pa Ewido.

Spucati moraš računalnik proti virusom in spyware-om. Tukaj imaš On-line scenerje. Še prej pa update WIN:

Online:

Pa še nekaj linkov do Antispy:
Ad-aware:
Microsoft Windows AntiSpyware:
Spybot – Search & Destroy:
SpywareGuard:

Lp, Max

Tudi Antivir imam inštaliran (in MicrosoftSpy tudi), pa ni našel ničesar. Avast mi je trojanca našel, v varnem načinu tudi javil, da mi ga je uspešno odstranil, a se vseeno spet zažene, čim priklopim internet.

Up-date WIN oziroma inštalacija kritičnih popravkov…

Lp, Max

Ampak kaj sploh dela ta kernelsis? Kaj te tko moti?
Malo povej, pa bo najbrž lažje poiskat odgovor.
Adios Amigos
Sim

Najprej izklopi obnovitev sistema(tam notri se ponavadi skrijejo),potem pa skeniraj v varnem načinu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close