Najdi forum

zaščita za ekran

čao, imamo 5 let star računalnik, ekran ful neki čudno žmiga … zanima me, če obstaja kakšna zaščita za ekran, pa ne tolk v smislu sevanja, ampak, da se ti ne oči tolko utrudijo; pred dvema letoma smo kupili TV-kartico, večkrat gledam TV na računalniku in opažam, da me začnejo oči pečt že po eni uri. a se to dogaja pri vseh TV na rač.? včeraj npr. je bil en znanec tle in je takoj reku: kako čudno bolšči ta ekran, sploh ne morem gledat. sem razmišljala, če mogoče ni ekran že zastarel … kaj predlagate? ker čudno mi je, da me ob gledanju TV na njem že tako kmalu začnejo pečt oči in mi pridejo rdeče … neprijetno … aja, pa kolko stane morebitna zaščita za ekran in kje naj jo kupim?

Bistveno je, da nastaviš čim višjo frekvenco osveževanja; nad 80 Hz bo že dosti boljše.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

pero, a mi lohk poveš, kako se to naredi?

Desni klik na Desktop –> Properties –> Settings –> Advanced –> Monitor –> in izberi refresh rate nad 80 Hertz…

Lp, Max

Pikaca, če kaj daš na svoje očke, se le kmalu odloči za nov LCD zaslon. Če bo grafična kartica zanj prestara, boš pa še to zamenjala.
Po petih letih, če ne že prej, je večina klasičnih zaslonov dala svoje od sebe. S pravilno nastavitvijo refresha bo trepetanje slike res manjše, oči in glava pa te bodo še vedno bolele.
Skratka, naj ti božiček prinese nekaj koristnega za tvoje očke!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close